Bivše diplomate o poseti Jasenovcu: Dok je na funkciji Predsednika Srbije, Vučić nema prava na „privatna“ putovanja

Sagovornici Danasa ocenjuju da je diplomatski "gaf" između Srbije i Hrvatske otišao predaleko u reakcijama

Ostavite komentar


  1. Да ли је посета Васељенског патријарха Јасеновцу од пре неку годину била званична или не нико није помињао иако су СПЦ као и Колинда били потпуно затечени организован је званични пријем и дочек на државном и црквеном нивоу..

  2. Predsednik Vucic je imao obicaj da
    “ smugne “ u inostrsnstvo na utakmicu pa je mislio da moze tako i drugi put – da udje privatno. Zaboravio je na obavezne, regularne procedure u skladu sa diplomatskom praksom. Vetrom u ledja koji Vucicu zlurado duva Vulun koji je prosuo bujicu negativne ostrascene energije retorikom zastarelom, primitivnom i neprimerenom njegovoj funkciji. U sou programu vlasti u Hrvatskoj i Srbiji trpe svi oni koji zive u ovim drzavama koje nemaju snage da sklone morbidni polusvet sa politicke scene.
    Ovakvi postupci praceni diplomatskim skandalima u cilju proteziranja politicara sa dijagnozom ponizavaju sve zrtve koje su u ovom slucaju samo posluzile za provokaciju politicka dva maloumnika iz Srbije.

  3. Te bivše diplomate da su znale da rade svoj posao ne bi bile BIVŠE.

  4. On je na funkciji predsednika, a ne „Predsednika“. Sve funkcije, titule i zanimanja se pisu iskljucivo MALIM slovom: predsednik, car, kralj, patrijarh, dalaj-lama, papa….

  5. 2003 г. Стипе Месић, као председник Хрватске, долази у приватну посету Црној Гори.
    Комплетан пут од Дебелог Брега до Подгорице је био блокиран јаким полицијским снагама.
    Врућина несносна, кашњења авиона, аутобуса, возова, нервоза на све стране….
    Тада, нико није поменуо да С. Месић нема пава на приватну посету. Како то ??

  6. Plenković je upravo pokrenuo kovanje 35.000 tona hrvatskog evra i sa likom Tesle. Kažu da je bio jednom u Srbiji, a i za to lažu. Hrvati trebaju tužit Srbiju, da ime hrvatskog izumitelja makne i sa aerodroma i novčanica. Sada bar više neće biti rasprve čiji je. Ceo svet će da vidi u svojim rukama. Turisti će kovanice odneti po celom svetu. Toloko godina mržnje, toliko bolesnog svojatanja i propagande, a na kraju Tesla hrvatski izumitelj i hrvatski brend i na hrvatskom evru. Zato jer u EU nema svojatanja tuđeg. Bar je to pitanje rešeno….idemo dalje.

  7. Znači, krenule su pripreme za slavlje maestralne Oluje? Gde je sve klasika, Hrvati slave, a Srbi od 95g kukaju i kmeče i lažu, a tako će do kraja života! E, samo da im to ne pređe i na decu i unuke…tužan je to život.
    Vučić je sam rekao da sva nafta Srbiji dolazi preko hrvatskog JANAF – a. Onda mu nije pametno da ih naljuti. Šta nije bolje da ode na grob onom jadniku koji neki dan poginu na snimanju srpskih laži o maestralnoj Oluji?

  8. Zna Vučić da u slučaju da dođe u Jasenovac po protokolu, dočekale bi ga Majke Srebrenice i onda bi bilo rusvaja.

  9. Samo da kažem : u jasenovcu su pogubljeni i mnogi četnici kad se predaše na ljevča polju (vojvoda đurišić) jel i njima cveće namenjeno…

  10. Mogle su se samo sa podsmehom citati izjave najblizih Vucicevih saradnika o ovom incidentu.Najdalje u udvoristvu je otisla Brnabicka kada je ovaj slucaj okarakterisala kao nezapamcen u novijoj istoriji.A tek Selakovic.Neprijatno ga je bilo i gledati dok je redjao atribute:zastrasujuci postupak Hrvata…Utrkivali su se „dusebriznici“.A sve je bilo jasno,pogotovo kada su nekadasnje diplomate objasnile protokol.

  11. Borislav5@
    Te bivse diplomare su bili profesionalni diplomati koji su znali da obavljaju diplomatski posao za razliku od radikalskih: tasta Nikolicevog sina u Kini, Marka Djurica u Vasungtonu i jos mnogih sa sumnjivim diplomsma i nikakvim znanjem.

  12. Nećeš ti nigde. Ovako samo brukaš i omalovažavao Srbe. Odgovori svima kako treba ,mi smo svuda ugroženi i sve više a po tvojim ispadima možemo i moramo samo da ćutimo jer smo toliko jaki. Jačina se ne bazira na čitanju. Opameti se više i ne zamajavaj ovaj pametan narod.

  13. Uz komentar TESLA— Nadgrobni spomenik ocu Milutinu Tesla je podigao sin Nikola a natpis je napisan ćirilicom. Slika spomenika i prevod na nemački jezik je dostavljen gospodji von der Layen. Ceo svet zna da je porodica Tesla srpska porodica.

  14. Uz komentar PRAVOPIS—— Kada titula menja ime, u ovom slučaju Predsednik a misli se na A. Vučića, onda se piše veliko slovo “P” na početku reči. U svim drugim slučajevima, predsednik A. Vučić je početno slovo titule malo.

  15. E Tesla, Tesla. Provaljen si. Mešaš srpske reči sa tek po kojom hrvatskom. Ne kaže se u celom svetu, već cijelom svijetu, itd. Prljavo je to što radiš, jadan si. Ti si sve ono što Tresla nije bio. Zato je i bio veličina, a ne nula kao ti.

  16. Već kad brinete o pravopisu, obratite pažnju na tekst Tesle. Vaše objašnjenje je nepotrebno. Tesla (ne onaj pravi) je običan prevarant. Primećujete li ekavicu gde je mesto ijekavici.

  17. Pitanje:
    Šta bi se desilo, da je kojim slucajem gospodon Vučić došao u Hrvatsku privatno i da ga je tamo neko ranio ili ubio?

  18. @Pravopis
    Nisi u pravu. Predsednik nije samo titula, nego i Ustavom definisana državna institucija, pa se zato piše velikim slovom. Takodje, ako se upotreba ove titule direktno odnosi na ličnost čije se vlastito ime i navodi, onda se piše velikim slovom.

  19. Da je AV do žrtava iz Jasenovca i drugih sličnih mesta, gdje su Srbi stradali, on bi to mogao obaviti udiskretno i bez velike buke! Ali to nije njegov namen.

  20. Političari samo prave svađu, posebno bolesni politicari. Ne sekiraju se oni za žrtve , pokušavaju da skrenu pažnju sa aviona koji se srušio u Grčkoj. Samo produbljuju jaz sa Hrvatskom. Obični ljudi zale sve žrtve, i naše, srpke, i njihove. I ove iz devedesetih, a i one iz četrdesetih godina dvadesetog veka. Nikako mi nije jasno odakle toliko mržnje i zašto!!!

  21. Kakvih budala ima u Srbiji!? Još da se prijave za neko takmičenje,ko je veća budala,pobedili bi sigurno.
    Dva puta su mu govorili da nije vreme i šta je drugo mogao nego da proba privatno,da vidi šta će da kažu.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.