Borislav Novaković: Novi Sad se neće smiriti dok iz grada ne budu "najureni brat predsednika Srbije Andrej Vučić i biznismen Zvonko Veselinović 1Foto: Radovan Balać/ Danas

Poslanik Narodne stranke Borislav Novaković izjavio je danas da se Novi Sad neće smiriti dok iz grada ne budu „najureni brat predsednika Srbije Andrej Vučić i biznismen Zvonko Veselinović, koji su došli da pokore grad, reketiraju i uspostave koruptivnu kontrolu, ali su izazvali bes, prkos i otpor“.

Andrej Vučić ima nesumnjiv uticaj na izvršnu vlast i jedan je od najuticajnijih ljudi u Srpskoj naprednoj stranci, a Veselinović je zahvaljujući vama od kriminalca postao kontroverzni biznismen. Ne brani on Srbe na Kosovu i Metohiji, nego živi u Novom Sadu i bogati se na milionskim poslovima, rekao je Novaković predstavnicima Vlade Srbije na sednici parlamenta.

Novaković je upitao kako da tužilaštvo i policija istraže „sve kriminalne radnje firme Inkop, koja radi na Koridoru 11 sa kineskom firmom Šangdong“.

Kako da analiziraju kako je bilo moguće da firma „Novi Pazar put“ postane firma čija je dobit, pošto ju je preuzeo Veselinović porasla sa 20 miliona dinara na 1,2 milijarde, naveo je Novaković.

Novaković je podsetio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da je potrebno eksploatisati kalcit, a da se onda ispostavilo da će u tome učestvovati firma registrovana na istoj adresi kao i neke Veselinovićeve firme, saopštila je Narodna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari