Boško Obradović podržao predlog da se smeni Sandra Božić 1foto FoNet Milica Vučković

Šef poslaničke grupe Srpski pokret Dveri – Patriotski blok Boško Obradović izjavio je danas da dok se ne smeni vlast neće se suštinski promeniti atmosfera u parlamentu, i istakao da opozicija ne sme da se povlači iz Narodne skupštine, već mora da se bori i radi na smeni aktuelne vlasti.

“Jedino na taj način može da spasi parlament od ovakvog rukovođenja”, rekao je Obradović na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, komentarišući dešavanja u parlamentu.

On je rekao da je opozicija u parlamentu ovih dana doživela brojna poniženja, opstrukcije, zloupotrebe Poslovnika, da se na svaki način skraćuje vreme za obrazlaganje amandmana, “vrše se sve i dozvoljene i nedozvoljene mahinacije da bi se opozicija onemogućila da slobodno govori”.

“Mi smo kao poslanici opozicije ovde da radimo na tome da se smeni ova vlast, a ne jedan predsednik Narodne skupštine koji zloupotrebljava svoja ovlašćenja ili poslanik koji non-stop dobacuje dok govore narodni poslanici opozicije”, rekao je Obradović.

On je rekao da je poslanička grupa Srpski pokret Dveri – Patriotski blok podržala predlog opozicije da se smeni potpredsednica parlamenta iz Srpske napredne stranke Sandra Božić i da njen stranački kolega Dalibor Šćekić vrati mandat zato što su juče vređali poslanice opozicije.

Obradović je rekao i da je poslanička grupa Srpski pokret Dveri – Patriotski blok podnela više od dvadeset amandmana na predloženi rebalans budžeta i prateće zakone koji su na dnevnom redu sednice parlamenta koja je u toku.

On je, pored ostalog, rekao da bi svim penzionerima trebalo da se nadoknadi ono što im je uzeto tokom četiri godine važenja Zakona o privremenom načinu isplate penzija i naveo da Dveri pradlažu da se penzije vrate kroz konverziju tog duga u javni dug čime bi se država obavezala da će im dug vratiti u ratama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari