Bratislav Gašić: Osećam odgovornost 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić rekao je danas u Skupštini Srbije, gde poslanici razmatraju izveštaj o bezbednosnoj situaciji posle masovnih ubistava početkom maja, da oseća odgovornost kao roditelj, kao otac trojice sinova i kao deda četvorice unuka.

„Odgovoran sam kao član ovog društva“, rekao je Gašić i dodao da su do ponedeljka uveče građani predali 28.407 komada oružja, 1.456.830 komada municije i 6.998 komada minsko-eksplozivnih sredstava.

On je onima koji traže njegovu smenu rekao da lepo kažu da žele da sastavljaju Vladu Srbije i pitao kakve veze direktor Bezbednosno-informativne agencije Aleksandar Vulin ima sa tragedijama.

Gašić je rekao da misli da treba da se traži način kako da se ovakve tragedije više ne ponove.

„Boriću se da opravdam da je policija, Ministarstvo unutrašnjih poslova učinilo sve i sve edukacije i sve na zaštiti te dece u celoj Srbiji, da ta deca budu bezbedna“, rekao je Gašić.

Govoreći o tome ko je trenirao trinaestogodišnjeg dečaka koji je ubio decu u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, Gašić je rekao: „Imate pun internet objave njegovog oca gde on kaže objavi to da vide kako to radim“.

On je dodao da se utvrđuje odgovornost ko ga je trenirao i ko je to dozvolio.

Na pitanje da li je neko štitio ubicu iz Mladenovca, Gašić je rekao da je čitao prijave protiv njega, ali da je on tada bio maloletan, a da policija ne može da postupa bez naloga.

Poslanik koalicije NADA Predrag Marsenić odgovorio je premijerki Ani Brnabić i poručio joj da on nije govorio „ni sa kakvih visina Olimpa“, već da je izlagao tako kako je izlagao jer je želeo da se spuste tenzije i jer se trudio da bude korektan.

„Mislim da i mi kao opozicija imamo odgovornost. Niste rekli da je neko rulja, ali mogu da kažem zašto niste reagovali kada je vaš domaćin u emisiji to izjavio. Ali snosite odgovornost za hijene i lešinare“, rekao je Marsenić.

On je poručio da za agresiju nije odgovorna opozicija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari