Gašić najavio odlazak u Priboj, odgovorio poslanici Dveri zašto je pucnjavu kod Mladenovca nazvao terorizmom 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić najavio je danas da će u sredu biti na kolegijumu u Policijskoj upravi Priboj, povodom incidenta u kome je učestvovao policajac za kojim je MUP raspisao potragu sumnjičeći ga za ubistvo E. Ć. iz tog grada.

„Preduzete su sve radnje da počinilac ovog teškog krivičnog dela bude priveden poznanju pravde“, rekao je Gašić u Skupštini Srbije, odgovarajući na pitanje poslanika Socijaldemokratske partije Srbije Muamera Bačevca.

Bačevac je na sednici Skupštine ukazao da je danas u opštini Priboj dan žalosti zbog smrti E. Ć, dok policija traga za policajcem koji se sumnjiči da ga je više puta udarao u kafani, zbog čega je E. Ć. preminuo u bolnici.

Poslanik SDPS podsetio je i na slučaj kada su policajci u Priboju pevali pesmu koja veliča zločin u Srebrenici.

Odgovarajući na pitanje poslanice Dveri Tamare Milenković Kerković zbog čega je zločin u Mladenovcu odmah okarakterisan kao terorizam i po kom kriterijumu, Gašić je rekao da je događaj u Mladenovcu izazvao veliko uznemirenje građana, a da zakon propisuje da „ko u nameri da izazove veliki strah učini krivičnu radnju smatra se krivično delo terorizma“.

On je istakao da je u Mladenovcu MUP postupao „apsolutno maksimalno profesionalno i posvećeno“.

„Naše jedinice su stigle 15 minuta posle krivičnog dela. Istog trenutka su blokirani svi putni pravci. To je teritorija od više desetina kvadratnih kilometara. Naše jedinice su pretraživale metar po metar. Jedan deo jedinica bio je usmeren na njegove veze i na njegovu porodicu“, rekao je Gašić.

On je, komentarišući ocene da policija nije uradila ništa jer su se počinioci masovnih ubistava sami predali, pitao šta je trebalo da urade.

„Mi smo ih uhapsili. Šta je trebalo – da ih ubijemo, da budemo isti kao oni“, pitao je Gašić.

On je dodao i da je OŠ „Vladislav Ribnikar“ imala sve mere koje se predlažu i video nadzor i školskog policajca.

Odgovarajući poslaniku Demokratske stranke Zorau Lutovcu, Gašić je rekao da se često pominje uzbunjivač iz „Krušika“, ali da su „MUP i Bezbednosno informativna agencija odradili kompletnu analizu, unazad 10 godina prošli kroz poslovanje „Krušika““.

Zoga što vi hoćete da prikažete kao kriminal nije bilo na taj način, rekao je Gašić.

On je naveo i da, kad Srpska napredna stranka organizuje „opštenarodni miting“, ima pretnji da će neko da zapreči put – u Zrenjaninu, u Loznici.

Gašić je pitao opoziciju zbog čega nije osudila jučerašnji napad na analitičara Dejana Vuka Stankovića i dodao da su sva tri napadača na njega privedeni i da će biti predati tužilaštvu.

„Pa ko to izaziva nasilje“, pitao je Gašić.

On je svima koji govore o tome da je Uroš Panić, koji je divljao lamborginijem po ulicama Beograda, kumče predsednika Srbije Aleksandra Vučića, poručio da Panić nije kum predsednika Vučića, da je on poznavao Petra Panića, da mu je on poznanik, ali „nikakav kum nije“.

„Ne može policija da reaguje samo na snimak, moramo da imamo biće krivičnog dela“, rekao je Gašić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari