Čanak: Informisao sam Kurtija o medijskoj situaciji u Srbiji 1Foto: LSV i LV

Informisao sam Aljbina Kuritija o tome kakva je medijska situacija u Srbiji i da tu postoje određeni propusti, izjavio je Nenad Čanak, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine agenciji Tanjug, objasnivši da region obilazi u svojstvu nekog ko 31 godinu nosi odgovornost javnog delovanja, te da u Prištini, Podgorici, Skoplju i Zagrebu smatraju da imaju šta da čuju od njega.

Informisao sam Aljbina Kuritija o tome kakva je medijska situacija u Srbiji i da tu postoje određeni propusti, izjavio je Nenad Čanak, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine agenciji Tanjug.
Na pitanje zašto se u Zagrebu gde je bio pre nekoliko dana nije susreo sa Andrejem Plenkovićem ili Zoranom Milenovićem, Čanak je odgovorio da sa tim političarima u ovom trenutku ima potpuno različite poglede i da se zato sreo sa nekim drugim ljudima, na primer sa gradonačelnikom Dubrovnika.

Čanak se pre nekoliko dana u Zagrebu sastao i sa članovima koalicije Možemo koja je dobro prošla na nedavnim gradskim izborima.

Kako je saopšteno iz LSV njihov lider je razgovarao sa kopredsednicom koalicije Sandrom Benčić i Lukom Korlaetom. Tom prilikom bilo je reči o potrebi uspostavljanja što čvršće saradnje u regionu,
ali i između gradova i građana.

– Važno je uspostavljati što čvrće veze i što bliskije odnose i saradnju po mnogim pitanjima. Možda čak i više od kulturne i ekonomske saradnje, regionu i njegovim gradovima i građanima potreban je što bliskiji odnos i udruženi rad na antifašističkoj osnovi, ali i oblastima poput zaštite životne sredine – ocenio je Čanak, a prenosi se u saopštenju LSV.

O turneji po regionu Čanak je nedavno govorio i u intervjuu za Danas.

Početkom 2020. Čanak je govorio o ideji da se formira Evropski blok regionalnih stranaka, ali su to tada svi protumačili u kontekstu stvaranja liste Ujedinjena demokratska Srbija koja je na parlamentarnim izborima ostala ispod cenzusa od 3 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari