Čanak o zvaničnicima Srbije: Kukavice jer nisu došli na komemoraciju u Potočare 1Foto: J. Diković/Danas

Nenad Čanak, lider LSV koji je došao u Potočare, kaže za Danas da su političari iz Srbije i zvaničnici vlade „kukavice“ jer nisu došli na komemoraciju žrtvama genocida u Srebrenici.

„Nisu spremni da pogledaju u oči ljude, koji su živi rođaci onih koji su ubijeni na najsvirepiji način od strane njihovih prethodnika na vlasti u Srbiji ili barem njihovi prethodnici nisu ništa učinili da to spreče kao što piše u presudi o genocidu. To je čist kukavičluk i ne doprinosi ničemu što bi poboljšalo odnose u regionu“, ističe Čanak.

Danas će u Potočarima povodom 27. godišnjice genocida u Srebrenici, biti ukopani posmtrni ostaci 50 žrtava u mezarju  Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari.

Najstarija žrtva je Husejin Krdžić, koji je imao 59 godina tog jula 1995. a najmlađa žrtva je Salim Mustafić, koji je ubijen kad je imao samo 16 godina.

Na putu od Bratunca ka Srebrenici i dalje stoje fotografije stradalih Srba, iako su pojedini mediji javili da su uklonjene. Takođe, prisutan je veliki broj policajaca duž celog puta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari