CRTA posmatra izborni dan u Pećincima 1

CRTA posmatračka misija “Građani na straži” posmatraće izborni dan na vanrednim izborima za odbornike u Pećincima 24. decembra.

Posmatrači će biti raspoređeni na svih 30 biračkih mesta i pratiće celokupan proces glasanja – od početka priprema za otvaranje biračkih mesta, pa sve dok članovi biračkih odbora ne objave rezultate izbora za posmatrano biračko mesto, čime će se obezbediti sveobuhvatan uvid u dešavanja na biračkim mestima tokom izbornog dana.

CRTA posmatračka misija će pratiti i rad Opštinske izborne komisije (OIK) dok će nekoliko mobilnih timova pratiti dešavanja van biračkih mesta.

CRTA će izveštavati javnost o kvalitetu izbornog procesa u više navrata tokom dana.
“Naš cilj je da nakon praćenja i analize primene zakona i međunarodnih standarda tokom sprovođenja izbornog dana na ovim lokalnim izborima informišemo javnost o kvalitetu i demokratičnosti izbornog procesa, kao i da obezbedimo brzu reakciju ukoliko bude bilo kršenja izbornih procedura” smatra Raša Nedeljkov, šef CRTA posmatračke misije “Građani na straži”.

Na lokalnim izborima u Pećincima učestvuje šest izbornih lista: „Aleksandar Vučić – Srpska napredna stranka – Socijalisitčka partija Srbije – Ivica Dačić”, „Liberalno-demokratska partija – Borisav Kostić”, „Srpska radikalna stranka – dr Vojislav Šešelj”, „Dostojanstvo, bez straha – Bata Marković – Demokratska stranka i LSV – Živko Marković”, “Jedinstvena Srbija-Dragan Marković Palma” i “Za Pećince bez korupcije”.

Vanredni lokalni izbori se održavaju u Pećincima, Preševu, Mionici i Negotinu, dok se u Kostolcu održavaju redovni lokalni izbori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari