Danas na konsultacijama kod Vučića SPS i SNS 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavlja danas konsultacije o formiranju nove Vlade Srbije i izboru mandatara, a na njegov poziv u 10 sati odazvaće se predstavnici liste „Ivica Dačić – Premijer Srbije“, dok će nešto kasnije, oko 12.30 časova na Andrićev venac doći izaslanici liste „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“.

Vučić je konsultacije o mandataru za sastav nove vlade počeo u ponedeljak, 26. februara, razgovorima sa predstavnicima manjinskih lista.

Predstavnici liste „Srbija protiv nasilja“ i koalicije NADA najavili su da se neće ići na konsultacije o mandataru, dok je manjinsk lista Stranka demokratske akcija Sandžaka pozvala na odlaganje tih razgovora dok se Ustavni sud Srbije ne izjasni o zahtevima za poništavanje izbora od 17. decembra zbog navoda o neregularnostima.

Predsednik predlaže Skupštini Srbije kandidata za predsednika vlade pošto sasluša mišljenje predstavnika izbornih lista koje su prešle cenzus i predlaže onog kandidata koji može da obezbedi većinu za izbor vlade.

Posle izbora 17. decembra, u parlament je ušlo 10 izbornih lista, odnosno prešlo cenzus od tri odsto ili prag za manjinske liste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari