Delegacija "Srbije protiv nasilja" sastala se sa zvaničnicima Francuske 1foto FoNet/SSP

Delegacija liste „Srbije protiv nasilja“ sastala se danas u Parizu sa predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti Francuske sa kojima su razgovarali o decembarskim izborima u Srbiji, stanju demokratije i izveštaju o tome Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR).

Član te delegacije Borko Stefanović je u pisanoj izjavi naveo da su francuski političari izrazili zabrinutost zbog stanja demokratije u Srbiji i insistirali da se preporuke ODIHR-a primene pre novih izbora.

„Delegacija ‘Srbije protiv nasilja’ danas je u Francuskoj posle dugo godina otvorila vrata za drugačije mišljenje u odnosu na naprednjačku vlast i iskoristila je priliku da traži od Francuske puno poštovanje principa na kojima je i sama sazdana, a to su pre svega principi slobode i jednakosti koji su nezamislivi bez poštenih izbora“, naveo je Stefanović.

Ocenio je da je „nemoguće propagirati evropske ideje i vrednosti, a gledati kroz prste na sve što radi“ predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao je da su to shvatili predstavnici Francuske.

„Od njih smo dobili uveravanja da će uraditi sve da bi građanima Srbije omogućili da glasaju slobodno, bez ucena i na bazi istinitih informacija sto je preduslov evropske budućnosti Srbije“, izjavio je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari