Đorđević: Vučić će tokom leta uvesti sankcije Rusiji 1

Zapad će prvo ostaviti vreme Aleksandru Vučiću da dogovori cenu gasa sa Moskvom u narednih deset godina, a zatim će tokom leta on postepeno početi da Srbiju uključuje u paket sakncija protiv Rusije, tvrdi Mlađan Đorđević, predsednik vanparlamentarnog udruženja Oslobođenje za ruski portal Regnum.

“Vučić je potreban Zapadu i zato niko nema nameru da ruši njegov politički autoritet zbog antiruskih sankcija. Prvo će Vučiću biti data mogućnost da pregovara sa Moskvom o cenama gasa u narednih deset godina, a zatim će u julu ili avgustu, kada je sezona godišnjih odmora, Vučić postepeno početi da se uključuje u pakete sankcija “, rekao je Đorđević za Regnum.

Prema njegovim rečima, predsednik Srbije neće javno da saopšti da je rukovodstvo zemlje odlučilo da se pridruži antiruskim sankcijama – najaviće pristupanje određenim restriktivnim merama, ne dozvoljavajući srpskoj javnosti da shvati šta se zaista dešava, rekao je Đorđević.

„Vučiću će u tome pomoći lažni izbori, na kojima je učestvovao veliki broj opozicionih partija, i desnih i levih. Sada Vučić može pred Zapadom da sebe prikaže kao demokratski izabranog lidera koji ima sva ovlašćenja da sprovede u delo političke ideje zapadnih tutora“, rekao je vođa Oslobođenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari