Do 14 časova u Užicu glasalo 34,06 odsto birača 1Izbori u Užicu Foto: Ana Milošević/Danas

Na šest birališta koja u Užicu koja prati Gradska izborna komisija do 14 časova izašlo je 34,06 odsto, odnosno 1.667 glasača. „Glasanje protiče mirno“, kaže za Danas predsednica Gradske izborne komisije Milka Protić.

Na biračkom mestu broj 60 u Užicu, do 13 časova glasalo je 247 glasača. Izbornom danu prisustvovao je i posmatrač iz CESID-a.

-Imali smo tri zahteva za glasanje van biračkog mesta, kaže Darko Sekulić, predsednik Biračkog odbora i ističe da glasanje protiče mirno i bez problema.

Do 13 časova, na biračkom mestu broj 70, u Gradskom kulturnom centru u Užicu, glasalo je preko 30 odsto građana, kaže predsednica Biračkog odbora, Slavica Arsić.

-To je oko 300 glasača. Od toga su četiri zahteva za glasanje van biračkog mesta i komisija je sada na terenu, kaže Arsić za Danas i napominje da do sada na ovom biračkom mestu nije bilo nikakvih problema.

Glasači na ova dva biračka mesta nisu bili raspoloženi za fotografisanje, ali su rado odgovarali na pitanje Danasa o važnosti izlaska na izbore. Njihov komentari bili su „to je građanska dužnost“, „važno je, jer odlučujemo o sudbini svoje dece“ i „nikada nije bilo važnije glasati“.

Podsetimo, do 10 časova na birališta u Užicu izašlo je 7,1 odsto glasača. Građani glasaju na 83 biračka mesta,  kao i na jednom biračkom mestu u Okružnom zatvoru.

U Užicu i Sevojnu u birački spisak je upisano 1.837 građana manje, nego na prethodnim izborima. Pre dve godine bio je upisan 65.581 građanin, a sada ih je 63.744.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari