Dragoljub Bakić: Beograđani su smenili varvarsku vlast 1FOTO: Privatna arhiva

Beograđani su smenili ovu varvarsku vlast, ali krađom i birokratskim mahinacijama gradske izborne komisije kartel na vlasti sada kupuje vreme da bi ubrzano završili desetine megalomanskih projekata koji će nepovratno uništiti ovaj grad i napraviti nerešiv haos u infrastrukturi i u životu Beograđana – izjavio je preksinoć arhitekta Dragoljub Bakić u skupštini opštine Stari grad, gde je održana tribina pod nazivom: “Moramo sprečiti finalnu rasprodaju Beograda” koju su urganizovali Ekološki ustanak, OGP Akcija, Skupština slobodne Srbije iz koalicije „Moramo“ sa prijateljskm lokalnim organizacijama.

Zato svi moramo, dodao je on, „učiniti dodatni napor da udružimo sve snage, sve komšije, prijatelje, prijateljske organizacije i pobunjene građane da napravimo široki front za odbranu Beograda od trovanja vode, razaranja infrastrukture, haosa u saboraćaju, privatizacije obala i uništenja kulturnog nasleđa“.

Bakić je pozvao sve da se jave Ekološkom ustanku da naprave front u odbrani beogradskog vodoizvorišta na Makišu, ali i da zajedno pomognu svima i na Bežaniji, i na Mirijevu i u Surčinu, Novom Beogradu i gde god ljudi imaju problem sa divljom gradnjim i bezakonjem.

Kako prenosi Nova, skup su pozdravili Nebojša Zelenović, Aleksandar jovanović Ćuta i Biljana Stojković koji su govorili o značaju daljeg organizovanja u Begradu.

Podsetimo, članice koalicije „Moramo“ čiji je predsednik Nebojša Zelenović – Otvorena građanska platforma Akcija i stranka Zajedno za Srbiju, ujedinili su se nedavno se sa pokretom Ekološki ustanak, takođe delom „Moramo“, u političku organizaciju, kojoj se priključila i Skupština slobodne Srbije, čiji su predstavnici bili na listi za kandidate ove zeleno-leve koalicije na izborima 3. aprila.

Deo koalicije „Moramo“ je i pokret Ne davimo Beograd, koji, kako navode iz ovog pokreta, neće biti deo te nove ujedinjene zelene opcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari