Dveri traže da svaki poslanik objavi celokupnu ličnu imovinu pre preuzimanja mandata 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Poslanička grupa Dveri pokreće inicijativu da svaki član Vlade, kao i svaki narodni poslanik, pre preuzimanja mandata javno objavi celokupnu ličnu i imovinu povezanih osoba i preduzeća kako bi se proverilo poreklo imovine, a zatražiće i da se provere sve diplome, od srednje škole do univerizteta, saopštio je danas pokret Dveri.

Deset godina vlasti SNS obeležile su brojne afere, krivični procesi i postupci poništavanja diploma, a Srbija je za to vreme, upravo zbog toga, pretrpela ogromnu materijalnu i moralnu štetu, ističu Dveri, navodeći da su „najvažnijim resorima upravljali su ljudi optuživani za višemilionske budžetske prevare i afere koje nisu dobile epilog“.

„Zvanična primanja ministara su oko hiljadu evra, a svedoci smo da su za vreme mandata stekli ogromnu imovinu u zemlji i inostranstvu, da školuju decu u inostranstvu i da su preko noći sticali milijarde, ali i diplome i funkcije“, navode Dveri.

U saopštenju se podseća na afere „Krušik, Jovanjica, 24 stana Siniše Malog, Vulinove tetke iz Kanade, odela iz fundusa, turističkih kompleksa u Vrnjačkoj banji i otetih vila na Dedinju“.

Svi odbornici i poslanici Srpskog pokreta Dveri će, kako je najavljeno, „svakako javno objaviti sve podatke, kao i do sada“.

„Svi koji odbiju ovu našu inicijativu mogu imati samo jedan razlog – pokraden novac, mutne poslove, otetu imovinu i lažne diplome, pa kao takvi nisu dostojni nijedne javne funkcije“, poručuje u saopštenju pokret Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari