Dveri zahtevaju da se poslanicima dostavi tekst francusko-nemačkog predloga pre sednice parlamenta 1foto FoNet Aleksandar Barda

Poslanička grupa Dveri pozvala je danas predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, da narodnim poslanicima pre vanredne sednice Narodne skupštine dostavi tekst francusko -nemačkog predloga.

„Ako postoje informacije koje nisu za javnost onda konsultacije treba održati u Skupštini, pre ili u pauzi najavljenog skupštinskog zasedanja“, poručuju iz Dveri.

„Predsednik Srbije obmanuo je javnost kada je izgovorio neistinu da su parlamentarne političke stranke odbile da učestvuju na konsultacijama na kojima bismo od njega dobili informacije o sadržini francusko-nemačkog predloga o KiM, kao i samih razgovora sa zapadnom petorkom. Srpski pokret Dveri nije dobio nikakav zvaničan poziv za konsultacije, pa samim tim nismo mogli da to odbijemo“, napoinje se u saopštenju Dveri.

Dodaje se da su poslanici ove stranke apsolutno zainteresovani da čuju šta se nalazi u tom famoznom francusko-nemačkom predlogu koji niko nije video, mada su , kako navode potpuno uvereni da je ključna stavka tog predloga obaveza Srbije da se ne protivi ulasku lažne države Kosovo u sve međunarodne organizacije, a pre svega UN.

„To je dovoljan osnov da se taj predlog odbije i da se dalje ne vode nikakvi pregovori na tu temu jer se radi o kršenju Ustava Srbije i Rezolucije 12 44 SB UN i direktnom ugrožavanju teritorijalnog suvereniteta i integriteta naše države. Koja država sveta bi pristala da o tome pregovara, a kamo li da tako nešto potpiše“, pitaju poslanici Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari