Edin Đerlek sa ambasadorom Kuvajta: Otvoreni smo za saradnju 1foto: BETAPHOTO/KANCELARIJA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA VLADE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIĆ/Kabinet ministra zaduzenog za ravnomerni regionalni razvoj/Zoran Lazarević)

Ministar bez portfelja zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek ocenio je danas u razgovoru sa ambasadorom Kuvajta Faiza Medžbela el Muteirijem da je Srbija opredeljena za dalje intenziviranje političkog dijaloga i unapređenje saradnje sa tom zemljom u svim oblastima, saopšteno je iz Ministarstva.

Đerlek je pozvao kuvajtske investitore da ulažu u Srbiji, naglasivši da je zemlja stvorila dobre uslove i povoljnu klimu za strane investicije.

Kao posebno značajna za regionalni razvoj Srbije, istakao je ulaganja u oblasti poljoprivrede, privrede i energetike, kao i u značajne infrastrukturne projekte.

Ocenjeno da je neophodno uložiti napore kako bi nivo ekonomske saradnje i uzajamnih investicija dostigao dugu tradiciju prijateljskih odnosa i političke saradnje Srbije i Kuvajta.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Edin Đerlek (@edin.djerlek)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari