Edita Tahiri: Izveštavamo od 2011. o dijalogu sa Beogradom

*U našim izveštajima navodimo i slučajeve kada Srbija pribegava dvostrukim standardima, kaže sagovornica Danasa
Kosovska ministarka o tvrdnjama Marka Đurića da su u poglavlju 35 uvršteni navodi Prištine

Ostavite komentar


  1. Niko ne očekuje da se nađe brzo rešenje, ali svi učesnici znaju da je to moguće samo u konstruktivnom dijalogu.

  2. Šta nije jasno? Dogovoreno i POTPISANO u Briselskom sprazumu, treba sprovesti u delo ili odustati od učlanjenjs u EU.

  3. Na proslost u pregovorima ne treba gledati,treba gledati ka buducnosti,da se napravi pomak u pregovorima.

  4. Albanci se vesto kriju ispod plasta americkih privrednika koji su pravi vlasnici vlade i gradjana Kosova.

  5. Muka mi je više od ovih pregovora, mi se dogovaramo sa njima a oni dogvoreno ne ispoštuju, EU ćuti i ništa ne pominje, a mi čim bi nešto odbili da ispunimo bili bi smo ukoreni.

  6. Edita bi zelela celo Kosovo pod njenom vlascu.Bas je "realna i skromna".Nadam se napretku u pregovorima u Briselu.

  7. Najbolje bi bilo za gospodu iz Prištine da ispunjavaju svoj deo dogvora i da nas psute da mi ispunimo naš deo, a ne da samostalno deluju i prekšavaju dogovreno.

  8. Tahiri pokušava da se nametne ali u sporazumu nema nametanja nego su obe strane ravnopravni učesnici i postoje obaveze koje Priština nije ispunila.

  9. Podrazumeva se da mi pribegavamo dvostrukim stanardima, a oni koji su nas isterali sa naših ognjišta i proglasili nezavisnost dela naše teritorije pred nosem međunarodne zajednice, to je verovatno ispravno

  10. Bilo bi dobro ukoliko bi se smanjile tenzije između Beograda i Prištine, na kraju Beograd je uvek zainteresovan za miran razgovor.

  11. Obe strane se moraju zalagati da se dijalog nastavi i da se pronađe rešenje za trenutne probleme.

Ostavite komentar


Politika

Vučić prihvatio Dodikov predlog: Pomeren Sabor srpskog naroda 10

Vučić prihvatio Dodikov predlog: Pomeren Sabor srpskog naroda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorad Dodik dogovorili su da Sabor srpskog naroda, Srbije i Srpske, prvobitno najavljen za Vaskrs, bude održan odmah po usvajanju Rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, objavljeno je na zvaničnom Instagram nalog predsednika Srbije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.