Gradonačelnica Niša i njen tim prezadovoljni svojim dvogodišnjem radom, a za opoziciju to je "najcrnji period" 1Foto: V. Torović

Dragana Sotirovski, prva žena i novinarka koja je postala gradonačelnica Niša pre dve godine, i 21 član njenog tima prezadovoljni su rezultatima koje su postigli za vreme svog mandata, ali  predstavnici niške opozicije smatraju da je „ovo najcrnji period u istoriji ovog grada“.

Gradonačelnica, većnici, predsednici gradskih opština i pojedini direktori javnih preduzeća čak tri i po časa su u Gradskoj kućči iznosili šta je sve gradska vlast uradila za prethodne dve godine.

“Kao što sam i obećala u ekspozeu prilikom stupanja na ovu funkciju, u Nišu su započete mnoge kapitalne investicije, pre svega početak izgradnj akva-parka na Loznom kamenu u Niškoj Banji, ali tu je „auto-put mira”, Somboski bulevar… Mnogo smo uradili, ali tek nas čeka ogroman posao kako bi smo Nišlijama omogućili ugodan život u Nišu”, rekla je Sotirovski.

Nenad Stanković, većnik za planiranje i izgradnju, najavio je da će vlasnici Tržnog centra “Delta planet”, u kome je zaposleno 1.100 radnika, za trećinu dograditi ovaj objekat.

Gradonačelnica Niša i njen tim prezadovoljni svojim dvogodišnjem radom, a za opoziciju to je "najcrnji period" 2
Foto: V. Torović

“To će omogućiti nova zapošljavanja, znači još skoro 400 Nišlija će moći da se zaposli. Počeo je da se gradi stambeno-poslovni kompleks iza “Delte” i investitor je Gradu već uplatio 200 miliona dinara za zakup zemljišta”, kazao je većnik.

On je podsetio da su u prethodne dve godine useljeni prvi stanari na lokaciji Novi Niš.

“Deset godina je ta investicija stajala, ali evo sad je počela izgradnja. Taj investitor je uplatio 50 miliona dinara da se završi Ulica Vojvode Putnika, koja nam je veoma važna jer vodi ka Novom groblju”, konstatovao je on.

Predstavnici niške opozicije, međutim, veoma negativno ocenjuju dvogodišnji rad gradonačelnice i njenih saradnika.

“Tri i po časa je trajala konferencija niške vlasti povodom dve godine mandata. A sve je moglo u tri i po sekunde. Mogli su da kažu: Dragi građani, nismo uradili ništa za vas, ali smo mnogo uradili za nas. Strpite se, u naredne dve do tri godine živećete bolje. Živela Srbija, živeo Niš. Zavesa“, rekla je Jelena Milošević, poslanica Stranke slobode i pravde i čelnica te stranke u Nišu.

Ona je ocenila da gradska vlast nije ispunila gotovo nijedno od datih obećanja.

„Iako je u dugačkom ekspozeu gradonačelnica obećavala mnogo kapitalnih investicija, započeto nekoliko kapitalnih projekata, pre svega akva park, ali su ovaj period  obeležile njene mnogobrojne afere. ONa ništa nije uradila osim što je supruga prebacila na novi državni posao, a zetu dodelila socijalni stan”, konstatovala je poslanica.

Čelnica niškog odbora SSP je kazala da će ove dve godine biti zapisane kao najcrnji period u istoriji Niša jer je vladavinu Sotirovske Nišem obeležilo mnogo afera, ali i nezakonitih javnih nabavki.

“Dokazali smo dasu tenderi za javne toalete i kancelarijski materijal papreno koštale Nišlije jer je potrošeno i do 10 puta više novca. Pljačka na spajalicama će ući u anale korupcije”, zaključila je poslanica iz Niša.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari