Gradonačelnik Kragujevca odgovorio Pokretu SRCE povodom dodele priznanja predsedniku Vučiću 1Foto: Z. S. M.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić odgovorio je na današnji apel Pokreta SRCE da opozove svoju odluku o dodeli Plakete Svetoga Đorđa predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

– Gospodo, rešavanje dima, čađi, teških i toksičnih isparenja Energetike je bio potajni san mnogih generacija Kragujevčana kroz decenije. Niko tokom poslednjih 50 godina nije ponudio rešenje. Reći sada da nije tako je u najmanju ruku neistina i mnogo bi bilo bliže politički proračunatoj malicioznosti, kaže gradonačelnik u svom odgovoru na današnje pisanje Gradskog odbora Pokreta Srbija Centar iz Kragujevca.

Po njegovim rečima promena energenta u daljinskom grejanju, kroz puštanje u pogon najsavremenijih kotlova na gas je ekološki projekat od ogromnog uticaja na zdravlje Kragujevčana, kvalitet vazduha i zaštitu prirodne sredine.

Projekat kapitalnog karaktera koji je u potpunosti promenio i nama i našoj deci uslove u kojima živimo.

– Upravo je plaketa svetog Đorđa predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću prigodan način da obeležimo novu epohu čistijeg vazduha u našem gradu, ali i iskažemo zahvalnost jedinom čoveku koji je imao sluha za taj višedecenijski san građana Kragujevca.
Ukoliko smatrate drugačije slobodno to recite Kragujevčanima, a posebno onim našim sugrađanima kojima je život prošao u strahu da otvore prozor, tvrdi Nikola Dašić.

U svom odgovoru Pokretu SRCE gradonačelnik Kragujevca ih i „savetuje”.

– Pokušajte da ne koristite rečnik s kojim ste sastavili saopštenje, ljudi to ne vole. Možete slobodno i da ih prebrojite, s obzirom da vam prebrajanje odlično ide, kaže on.

Iako, kako kaže, „ne planira da se dalje prepisujem”, koristi ovu priliku da i on njima uputi jedan apel.

– Ne zloupotrebljavajte srce kao simbol vašeg malostranačkog delovanja. Srce simbolizuje ljubav, toplotu, iskrenost i dobrotu. Verovatno je prvi motiv koji svako dete nauči da nacrta u svom emotivnom povezivanju pre svega sa majkom, a onda i ostalim članovima svoje porodice. Neke stvari jednostavno treba da ostanu svete, a ne iskvarene sitnim političkim interesima, zaključuje Nikola Dađić, u odbarani svoje odluke da predsedniku Aleksandru Vučiću dodeli Plaketu Svetog Đorđa.

Da podsetimo, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić povodom dana grada Đurđevdana u ime svih Kragujevčana dodelio je Plaketu Svetog Đorđa predsedniku države Aleksandru Vučiću za nemerljiv doprinos očuvanju i zaštiti životne sredine u Kragujevcu i značajnom unapređenju kvaliteta života građana Kragujevca modernizacijom sistema daljinskog grejanja.

Ovu svoju odluku Dašić je obelodanio 2. maja, gostujući u Jutarnjem programu Happy televizije „Dobro jutro Srbijo”.

Sem kragujevačkog Gradskog odbora Pokreta Srbija centar, takože i GrO Narodne stranke upitao se u svom saopštenju danas, čime je to predsednik Vučić zaslužio ovo priznanje i šta je konkretno učinio za Kragujevac.

Više vesti iz ovog grada čitate na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari