Grbović: Pritisci se lakše podnose kad nikom ništa ne dugujete 1foto FoNet Milica Vučković

Pozicija Saše Jankovića, tokom 2017. i moja pozicija danas nisu uporedive, samim tim i količina i intenzitet pritisaka i izazova sa kojima smo bili, ili smo i danas izloženi, kaže za Danas Pavle Grbović, lider PSG, komentarišući tvrdnje svog prethodnika da su mu strani ambasadori nudili da bude”trojanski konj vlasti”.

Grbović ističe da je to sastavni deo politike i nešto na šta čovek mora da se navikne.

“Iz ličnog iskustva znam da se pritisci mnogo lakše podnose kad nikome ništa ne dugujete. Tako je , duboko sam uveren, bilo i u Jankovićevom slučaju, iako su pritisci sa kojima se suočavao bili ozbiljni i sigurno su na određeni način uticali na njegovu dalju političku sudbinu”, napominje Grbović.

Što se tiče okruženosti nesavršenim ljudima, sagovornik Danasa smatra da je to generalno gledano normalna pojava.

“Sigurno sam i ja okružen nesavršenim ljudima, baš kao što se i moji saradnici suočavaju sa mojom nesavršenošću. Međutim, u konkretnom slučaju to je eufemizam, bilo je tu mnogo više od nesavršenih ljudi, ali srećom to više nije moj problem jer su oni odavno svoje utočište našli na drugim mestima”, zaključuje lider PSG.

Gostujući u podcastu Snaga uma, Saša Janković je govorio o „svemu što je naučio o ljudskoj prirodi tokom bavljenja politikom“ i podigao veliku prašinu ovim gostovanjem.

Između ostalog, Jaković je rekao da je trpeo jedan vid pritisaka sa raznih strana da se približi Vučiću, kako bi ga rušio iznutra i u nekom trenutku došao na njegovo mesto. Janković je naveo da je uveren da se to nije dešavalo samo njemu, već i drugim političarima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari