Inicijativa za Požegu: Smenjen direktor SKC, vraćen bivši direktor koji je predlagao otkup nelegalnog objekta za 12 miliona dinara 1Foto: Kristina Bondžulić/Danas

Nakon hapšenja direktora SKC Požega M.M. zbog nasilja u porodici, Inicijativa za Požegu inicirala je smenu funkcionera SNS-a i postavljanje novog lica na najvišu poziciju ove ustanove.

Kao što je prethodno i najavljeno, sednica je danas održana, a uhapšeni M.M. razrešen je pozicije direktora, ali je još uvek  formalno ostao sekretar Sportskog saveza Požega.

Na njegovo mesto postavljen je Srđan Stevanović, bivši direktor SKC-a, koji je, kako tvrdi Inicijativa, potpisao „najštetniju odluku u istoriji Požege“.

„Od danas, na čelu SKC i formalno više neće biti Marko Maćić (koji je u zatvoru) – što jeste zahtev koji je Inicijativa za Požegu uputila još u noći kada je obelodanila da je Maćić uhapšen. Ipak, praksa nepostojanja kompetentnih (već samo podobnih) se nastavila, pa je na čelo SKC Požega PONOVO (vas)postavljen Srđan Stevanović, koji je sa tog mesta potpisao NAJŠTETNIJU ODLUKU U ISTORIJI POŽEGE – onu kojom se predlaže da se za 12 miliona dinara otkupi nelegalni objekat u suvlasništvu supruga kasnije uhapšene i procesuirane predsednice SO Požega, Zorice Mitrović“, tvrde iz Inicijative.

Ova organizacija takav potez vidi kao kontinuirano postavljanje nekompetentnih i podobnih kadrova na visoke i značajne pozicije.

„A pošto je Maćić i dalje formalno sekretar Sportskog saveza Požega, predlažemo da, u skladu sa današnjom odlukom, čelnici opštine na to mesto postave Slavka Dobrića, nekadašnjeg direktora JP Razvojna agencija“, sarkastično zaključuje Inicijativa.

Podsećamo, Slavko Dobrić (58), direktor JP Razvojna agencija Požega, koji je osumnjičen da je zloupotrebio službeni položaj i oštetio tu agenciju, bio je četvrti funkcioner u vrhu lokalne vlasti u tom gradu koji je uhapšen od maja do novembra 2019. godine.

Kako je MUP tada saopštio,postojala je sumnja da je on „od 2014. do 2019. godine, iskorišćavanjem svog službenog položaja, na osnovu Ugovora o dugoročnom stambenom kreditu, dodelio sebi 5.324.054 dinara, koja je vraćao novčanim stimulacijama koje je sam sebi davao“.

Na teret mu je stavljeno i da je sa „računa te agencije davao pozajmice fizičkim licima, preduzetnicima i udruženjima u iznosu od 1.078.000 dinara, koje nisu naplaćene, ali i da je omogućavao i korišćenje telefonskih kartica fizičkim licima, koja nisu zaposlena u tom lokalnm javnom preduzeću za čije račune je sa računa te agencije isplaćeno ukupno 458.332 dinara“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari