Ispred zgrade opštine Leposavić održan protest podrške Nebojši Virijeviću 1ilustracija Foto: KoSSev

Ispred zgrade opštine Leposavić danas je održan protest u znak podrške Nebojši Virijeviću, uhapšenom nedavno zbog navodnih pretnji zameniku ministra za zajednice i povratak u vladi u Prištini Radojici Radomiroviću, kada je pokušao da uđe u opštinsku zgradu u Leposaviću, javlja TV Most.

Zaposleni u predškolskoj ustanovi „Veselo detinjstvo“ iz Leška, članovi porodice i veliki broj građana, nosili transparente sa natpisima: „Sloboda za Nebojšu“, „Imamo li pravo glasa“, „Zajedno protiv terora“.

Svoje negodovanje okupljeni su iskazali okačenim metama na grudima, prilepljenom trakom preko usana i pištaljkama.

„Svi smo svesni da je hapšenje Nebojše Virijevića politički motivisano, da se zaplaši narod koji mirno protestuje već 90 dana“, naglasila je direktorka PU „Veselo detinjstvo“ Olja Jasnić.

Ona je rekla da su se okupili da iskažu nezadovoljstvo povodom hapšenja njihovog kolege Nebojše Virijevića.

„Svi smo mi svesni da je njegovo hapšenje politički motivisano, da se zaplaši ovaj narod koji ovde mirno protestuje već 90 dana, zbog uzurpacija naše zgrade opštine koja je potrebna celokupnom stanovništvu Leposavića i svim institucijama koje postoje u ovoj našoj opštini“, istakla je Jasnić.

Poručila je da će svakoga dana biti tu i istrajati u borbi za osnovna ljudska prva, dok oni koji su uzurpirali opštinu ne odu.

Sin unapšenog Nebojše Miloš Virijević rekao je da je njegov otac želeo da ukaže na represiju nad srpskim stanovništvom i da podrži svoje kolege.

„On je svakog dana bio ovde u protekla tri meseca. Došao je kao i svakoga dana, kako bi izrazio nezadovoljstvo zbog napete situacije i represije nad srpskim stanovništvom, da podrži svoje kolege koje su, takođe, podržavale i njega“, napomenuo je Miloš Virijević.

Prema njegovim rečima, reč je o „politički montiranom procesu“.

„Niko nije kriv, dok se ne utvrdi da je Srbin“, rekao je on.

Nebojša Virijević uhapšen je 18. avgusta, po prijavi zamenika ministra za zajednice i povratak Radojice Radomirovića zbog navodnih pretnji.

Virijević je sa građanima protestovao kada je Radomirović u zgradu opštine uveo desetak svojih sunarodnika uz obrazloženje da su zaposleni u lokalnoj samoupravi Leposavić.

Osnovni sud u Prištini odredio je Nebojši Virijeviću pritvor do 30 dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari