Za potpredsednika Narodnog pokreta Srbije Miroslava Aleksića izborni uslovi su danas bolji nego u decembru prošle godine 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Potpredsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) Miloš Pavlović ocenio je danas da su izborni uslovi „sada nešto bolji“ nego na izborima decembra 2023. godine i da su „svi zahtevi opozicije“ za poboljšanje izbornih uslova „u većoj meri ispunjeni“.

Pavlović je za televiziju N1 rekao da će danas biti usvojen zakon po kome birači koji su menjali prebivalište u poslednjih 11 meseci, neće moći da glasaju na lokalnim izborima 2. juna.

„To je velika pobeda, kao i činjenica da su gradski i lokalni izbori spojeni. Današnje usvajanje zakona je jedan od najbitnijih uslova za izlazak na izbore“, kazao je Pavlović a preneo NPS.

Ocenio je da je Beograd trenutno „centar Evrope za pranje novca“ koji se po njegovim rečima, od korupcije i prodaje narkotika, kroz kladionice i slot klubove pere i koristi za investicije.

„Od tog novca su kupljeni PKB, Beograđanka, Geneks kula. To je jedan od primera investitorskog urbanizma koji mora da se zaustavi promenom vlasti u Beogradu“, naveo je Pavlović.

Upozorio je da je Beograd „u jako lošem finansijskom stanju“ i da je Privremeni organ Beograda „zadužio grad za 26 miliona evra“.

„Prva i osnovna stvar koja treba da se uradi u Beogradu je da se zaustave sve nameštene javne nabavke i onda će se doći do novca, nakon čega treba uraditi finansijsku konsolidaciju i reviziju poslovanja javnih gradskih preduzeća, u kojima je zaposlen najveći broj partijskih kadrova, čak 80 odsto“, rekao je potpredsednik Narodnog pokreta Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari