Izbori na Novom Beogradu: SNS oko 35 odsto 1Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

Srpska napredna stranka dobila je oko 35 odsto glasova na Novom Beogradu, dok je Aleksandar Šapić osvojio oko 22, a koalicija oko Dragana Đilasa 19 odsto.

Ovo pokazuju preliminarni rezultati glasanja Gradske izborne komisije za Novi Beograd na osnovu 85 odsto obrađenih biračkih mesta, do kojih je Danas došao nezvanično.

Podaci pokazuju da je SPS na ovoj opštini dobio 5,5 odsto, a Inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd“ ostala je i na ovoj opštini ispod cenzusa sa ukupno četiri odsto glasova podrške. U pitanju nisu tačne decimale, pa su procenti dati u granicama „oko“.

Što se tiče ostalih rezultata, većina stranaka koja je tokom izbornog dana vodila svoju evidenciju, odgovorila je Danasu da još prikuplja, odnosno prebrojava glasove. Iz Socijalističke partije Srbije rekli su Danasu da će dostaviti podatke, ali su se naknadno javili da imaju tehničkih problema zbog nedostatka interneta da rezultate i pošalju. Iz SNS nisu odgovarali na pozive.

Iz Gradske izborne komisije rekli su da će naknadno tokom dana organizovati konferenciju za novinare.

Ni opozicione stranke nisu imale podatke o glasanju na svakom lokalu, koje bi dostavile redakciji Danasa. Neki od njih su se zbog lošeg izbornog rezultata „obeshrabrili“ pa su bukvalno „ostavili“ papire i odustali od  detaljnijeg brojanja glasova.

Detaljniji podaci mogu da se očekuju kasnije večeras.

Posmatrači CRTE su pratili izborni dan sa oko 1.300 „građana na straži“, dok su iz Cesida imali oko 300 posmatrača na izbornim mestima. Ipak, i jedna i druga organizacija odgovorila je Danasu da neće izlaziti sa rezultatima za svaku pojedinačnu opštinu. Kao razlog su naveli da ni jedni ni drugi nisu imali dovoljan broj posmatrača da bi uzorak bio merljiv i njihovi podaci o rezultatima na svakoj opštini uopšte mogli da se iskoriste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari