Jeremić: Slede pritisci zbog Republike Srpske, vlast ne sme da se igra kao sa Kosovom 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da će ove i naredne godine uslediti međunarodni pritisci na Srbiju u vezi sa Republikom Srpskom i da se boji da bi vlast u Beogradu mogla da pokuša da se „poigra budućnošću“ RS slično kao što je na severu Kosova i Metohije takozvanim „Briselskim sporazumom“ predala suverene nadležnosti Srbije administraciji samoproglašenog Kosova.

„Situacija im neće biti nimalo jednostavna. Vlast je izložena pritisku međunarodne zajednice zato što nema opoziciju u parlamentu, a ima mnogo korupcije i drugih problema, i zarad popuštanja tog pritiska mogla bi da pokuša da učini ustupke kao svojevremno na Kosovu i Metohiji“, rekao je Jeremić televiziji VTV Valjevo, a prenosi pres služba Narodne stranke.

„Srbija ni po koju cenu ne sme da prihvati bilo kakvu vrstu revizije Dejtonskog sporazuma koja bi dovela u pitanje postojeću samostalnost i funkcionisanje Republike Srpske“, dodao je Jeremić.

Jeremić je rekao da se „u Valjevu za sve pita kriminalac Branko Malović, koji će jednog dana sigurno ležati u zatvoru“.

„Svi u Valjevu znaju ko je i šta radi potpredsednik Izvršnog odbora SNS-a Branko Malović, koji na ključna mesta u gradskoj upravi dovodi ljude koji nisu iz Valjeva“, naveo je Jeremić.

On je dodao da je Šapčanin Nebojša Petronić načelnik Gradske uprave Valjeva, a glavna urbanistkinja Valjeva Jasna Mićić je iz Stepojevca i zbog njenog postavljenja na to mesto morao je da bude promenjen statut.

„Ona je postavljena da bi na Divčibarama mogli da otimaju placeve u vlasništvu grada i da od Divčibara naprave drugi crnogorsko-tajkunski Zlatibor. Član Gradskog veća Vladimir Blagojević jedan je od onih koji gradi na Divčibarama, da li je to normalno“, upitao je Jeremić.

Jeremić je naveo da su Divčibare „sledeći plen koji SNS hoće da otme“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari