Jovanov (SNS): Opozicija zakasnila na raspravu o potpredsednicima, neka pročitaju poslovnik 1Printskrin: YouTube- ParlamentSrbija

Šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – zajedno možemo sve“ Milenko Jovanov izjavio je da su poslanici opozicije zakasnili na početak rasprave o potpredsednicima skupštine, da se nisu prijavili na vreme, a da su odbili da učestvuju u još četiri tačke dnevnog reda nakon toga.

Na konferenciji za novinare koja je zakazana pet minuta pre početka, Jovanov je rekao da će opozicija morati da pročita skupštinski poslovnik ako planira da učestvuje u skupštinskim aktivnostima.

„Mogli su da nastave da učestvuju u raspravi, ali oni su odabrali da uništavaju inventar, 20 minuta su udarali u klupe, a najodvratnije je što su rolnama toalet papira zasuli i devojke koje vode steno beleške“, rekao je Jovanov.

Dodao je da opoziciju niko nije terao da izađe iz sale dok je trajalo glasanje o Ani Brnabić, da su onda zakasnili na sledeću raspravu, a da su i inače ova tri dana govorili o svemu osim o dnevnom redu.

Ponovio je da se Ana Brnabić držala poslovnika, da nije tačno da im je uskratila pravo da govore i da nisu želeli da učestvuju u raspravi o sekretaru i radnim telima.

„U narednom periodu ako žele da budu uključeni u ono što se dešava u skupštini, moraju da pročitaju poslovnik, to što mašu rukama nije dovoljno, mora da se pritisne dugme“, rekao je Jovanov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari