Jovanović: Uplitanjem stranih ambasadora u unutrašnje probleme Vučić unižava Srbiju 1foto FoNet Milica Vučković

Prisustvo zapadnih ambasadora današnjem skupštinskom kolegijumu o izbornim uslovima ne samo da potvrđuje ispravnost naše odluke da na njega ne odemo, već na žalost i činjenicu da Srbija politiku ne vodi samostalno, izjavio je predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novog DSS) i jedan od lidera koalicije NADA Miloš Jovanović.

„Srbiji nisu potrebni tutori već demokratski izbori i iskrena borba za srpske interese. Pozivanjem stranih ambasadora, i to ambasadora zemalja čije su spoljne politike u direktnoj suprotnosti sa vitalnim nacionalnim interesima srpskog naroda i države Srbije, i njihovim uplitanjem u naše, i samo naše unutrašnje probleme, režim Aleksandra Vučića još jednom je unizio i osramotio Srbiju“, rekao je Jovanović.

On je dodao da je, za razliku od mnogih na političkoj sceni, Novi DSS svoj i ne duguje ništa nikome sem svojim biračima i građanima Srbije.

„A njima dugujemo ozbiljnost i liderstvo koje smo im obećali. Kao ozbiljni ljudi danima smo davali šansu dijalogu i predlagali inicijative i izmene u cilju prevazilaženja krize u Srbiji. Ali zbog iste te ozbiljnosti smo dužni reći da je dijalog o izbornim uslovima za izbore koji su već raspisani u najmanju ruku zakasnio. Jedino istinito što smo ikad čuli iz SNS je da država nije igračka“, ocenio je Jovanović.

On je dodao da onda ostaje pitanje zašto se vlast igra sa državom, njenim suverenitetom i izbornim procesom.

Podsetimo, danas se održava treći sastanak vlasti i opozicije o izbornim uslovimakojima ovog puta prisustvuju američki ambasador Kristofer Hil i ambasador EU Emanuele Žiofre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari