Jovanović (Novi DSS): Srbija u 2023. bira izmedju odbrane teritorijalne celovitosti i EU integracija 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović ocenio je danas da će Srbija ove godine morati da odluči „da li će da brani svoju teritorijalnu celovitost ili će krenuti putem evroatlantskih integracija“.

Gostujući na Radioteleviziji Srbije (RTS), Jovanović je ocenio da je Srbija „na raskrsnici“ i da po pitanju Kosova i Metohije, Zapad „ne želi nijedno drugo rešenje osim priznanja secesije“.

„Manevarski prostor nam je potpuno sužen, više nema vremena za kupovinu vremena. Evropska unija nikada nije jasnije i otvorenije rekla da moramo da se odreknemo Kosova i Metohije ako hoćemo da postanemo članica EU“, kazao je jedan od lidera koalicije NADA.

Jovanović je ocenio da bi državno rukovodstvo trebalo da pokaže „malo više odlučnosti“ jer bi kako je rekao, „moglo da se desi na kraju da teza ‘Mir po svaku cenu’ znači da danas damo Kosovo i Metohiju, sutra Republiku Srpsku, prekosutra neki drugi deo centralne Srbije“.

„Vlasti u Srbiji se od 2008. godine bore za Kosovo i Metohiju samo do granice gde to neće naljutiti naše ‘zapadne partnere’. Nadam se da će Aleksandar Vučić održati svoju nedavnu reč da su Kosovo i Metohija najveća srpska svetinja koju nikome neće predati u ruke. Pozivam gradjane da ga držimo za reč“, naveo je lider Nove Demokratske stranke Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari