Jovanović: Poslednja šansa Vučića i Tačija u septembru 1Foto: FoNet Zpran Mrđa

Susret Aleksandra Vučića i Hašima Tačija u septembru poslednja je prilika da njih dvojica, kao pregovarači, konkretizuju politiku koja bi i Srbiji i Kosovu otvorila perspektivu, poručio je danas predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović.

Ta perspektiva, rekao je Jovanović, treba da bude drugačija od one koju smo već jednom preživeli 90-ih godina ili od svega onog što se opisuje kao „mrcvarenje“ od 2004. do sad.

Postaje jasno svakome u Srbiji da – dok ne rešimo kosovsko pitanje, a potom i ne budemo imali sposobnost da kroz Kosovo razvijemo svoje potencijale, da možemo da utičemo na rešavanje krize u BiH – nećemo biti sposobni da razvijamo sopstvenu zemlju, navodi se u saopštenju LDP.

Jovanović je preložio formiranje Koalicije za mir, naglašavajući da to „nije predizborni projekat“.

„U Srbiji izbori mogu biti ozbiljni samo ako se prethodno dogovorimo sa građanima i ukoliko kao društvo budemo sposobni da odgovorimo na jedno pitanje: Šta mi to, kao generacija koja odlučuje o sudbini svoje dece, želimo od ove zemlje?“, naveo je Jovanović.

On kaže da je „Srbiji potrebna alternativa koja će ponuditi više Evrope, više tržišta, više liberalnih vrednosti u konceptu ljudskih prava, građanskih sloboda“.

Jovanović je ocenio kako „nema ništa od demokratskog društva, slobodnih medija, otvorenog tržišta, razvijenog obrazovnog sistema, sistema socijalne zaštite, penzionog sistema dok ne rešimo ono što je našu državu uništilo“.

Srbiji je zato potreban referendum o kome se govori, jer kroz njega treba da se konačno dogovorimo jedni sa drugima i da svako preuzme svoju odgovornost, poručio je predsednik LDP Čedomir Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari