Katarina Mićunović (SSP): Užičani skupo platili rekonstrukciju parka ispred Gradskog kulturnog centra 1Park ispred GKC Užice/ Foto: N. Kovačević

Katarina Mićunović, predsednica Izvršnog odbora Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Užicu, ocenila je da su Užičani veoma skupo platili rekonstrukciju parka ispred Gradskog kulturnog centra u tom gradu.

Navela je da su radovi koštali skoro 120.000 evra iz gradskog budžeta i da ih je obavilo preduzeće „Borko Masal“.

„Na površini manjoj od pet ari“, istakla je u pisanoj izjavi, „na kojoj je bio zapušteni park, iskopani su temelji i napravljena izdignuta ”betonska korita”, koja su popunjena zemljom i oko postojećih stabala je zasađeno cveće“.

Dodaje da će „za par dana, biti montirane daske za klupe, sredinom je urađena staza od štampanog betona, najjeftinija varijanata u dužini od dvadestak metara i, ako se doda rasveta“, ističe „to je manje više sve“.

„Najjeftiniji materijali, bez kamena, mermera, kovanog gvožđa, fontana ili bilo kakvih inovativnih rešenja, i to košta oko 13.200.000 dinara“, navela je Mićunović.

Prethodni park je, dodaje, „bio u vlasništvu Vojske Srbije, perfektno je održavan i bio ukras grada, dok nije prešao u vlasništvo lokalne samouprave i od tog dana pa do rekonstrukcije devastiran je u tolikoj meri od neodržavanja da su ga Užičani nazvali “parkić narkić”.

Ona je ocenila da tom prostoru jeste bila potrebna rekonstrukcija, ali da se „postojeći i slični prostori u gradu, skoro namerno, godinama ne održavaju adekvatno, dok ne počnu da se raspadaju, da bi se onda uradio “novi projekat” i angažovale firme bliske vlasti, kao izvršioci radova za nerealno visoke cene, koje plaćaju građani Užica“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari