Ko je od srpskih političara prednjačio u obeležavanju Dana Republike Srpske 1foto: Printskrin, Instagram, Novi DSS

Lider Novog DSS Miloš Jovanović pohvalilo se na društvenim mrežama ne samo da je učestvovao zajedno sa koalicionim partnerom Vojislavom Mihailovićem iz POKS-a, na obeležavanju godišnjice osnivanja Republike Srpske, nego i akcijom omladine svoje stranke.

Na Jovanovićevim nalozima na društvenim mrežama, na Instagramu na primer, postavljen je snimak kako su omladinici ove stranke na jednom novobeogradskom nadvožnjaku razvili transparent u čast Republike Srpske i upalili baklje.

Takođe su postavljene i fotografije sa svečane akademije u Banjaluci, 31. godišnjice osnivanja Republike Srpske, tekst čestitke i zajednička slika Jovanovića i Mihailovića.

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Милош Јовановић (@milosnovidss)

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Милош Јовановић (@milosnovidss)

Na strani vlasti istakao se učešćem u obeležavanju Dana Republike Srpske Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade, šef diplomatije i lider Socijalističke partije Srbije.

U kadru u televizijskim izveštajima, vidi se i Dačić kako zajedno sa Miloradom Dodikom na čelu, nosi početak zastave RS duge preko 500 metara, na kraju svečanog defilea u Istočnom Sarajevu.

Interesatno je da je ova zastava duplo duža od zastave Srbije koja je duga oko 250 metara, koja je viđena jesenas na litijskim demonstracijama protiv održavanja evropske gej parade u Beogradu, ali i na protestu Srba u Rudaru u decembru, tokom trajanja barikada na Kosovu, na kome se zahtevalo puštanje uhapšenih srpskih policajaca.

Pored Dačića je bio u kadru u izveštajima sa srpkog vojničkog groblja „Mali Zejtinlik“ i ambasador Srbije u Sarajevu, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije Aleksandar Đorđević.

 

Putovanjem u Banjaluku gde je 8. januara uveče održana svečana akademija povodom 31. godišnjice osnivanja Republike Srpske, dok je 9. januara u Istočnom Sarajevu održan svečani defile i vojno-policijska parada, na Instagramu se pohvalio i Miloš Vučević, ministar odbrane i potpredsednik Srpske napredne stranke.

On je objavio i fotografiju sa putovanja do Banjaluke u teretnom avionu, zajedno sa načelnikom Generalštaba Milanom Mojsilovićem. Za Vučevića se spekuliše da bi ili njemu, ili pak premijerki Ani Brnabić, Aleksandar Vučić mogao formalno da prepusti predsedničko mesto u stranci, ukoliko odluči da se povuče sa mesta predsednika SNS.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Милош Вучевић (@milosvucevic_odbrana)

Zanimljivo je i da se u govoru na svečanoj akademiji 8. januara uveče, aktuelni predsednik Milorad Dodik, osvrnuo na to što kao poslanik grupe nezavisnih socijaldemokrata i na njenom čelu, pre 31 godine nije glasao za osnivanje RS, napustivši zasedanje koje su tada vodili Radovan Karadžić, Biljana Plavšić i Momčilo Krajišnik.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Милорад Додик (@mdodik.official)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari