Kockar: SNS u Rumi tera decu u šumu da bi zidao novu zgradu 1Foto: Demokratska stranka

Portparolka Demokratske stranke Alisa Kockar pružila je danas u ime Demokratske stranke podršku roditeljima i zaposlenima u dnevnom boravku za decu, mlade i odrasle sa smetnjama u razvoju „Solidarnost“ iz Rume, jer lokalna vlast ima nameru da ovaj boravak izmesti na izletište Borkovac.

„Da li je rukovodstvo opštine Ruma zaista mislilo da će getoizacija dece u Rumi proći bez ikakve reakcije i ozbiljne osude javnosti? Odluka da tridesetak dece sa smetnjama u razvoju treba izmestiti iz objekta u kom borave već godinama, koji je prilagođen njihovim potrebama i omogućava im da svakoga dana obavljaju brojne aktivnosti, na neuslovnu lokaciju na izletištu Borkovac, zaslužuje i mnogo više od osude i oslikava brigu koju Srpska napredna stranka posvećuje deci. Umesto da se zapitaju kako da pomognu, oni bi da decu tiho i protivzakonito presele u šumu i potpuno izoluju kako bi sagradili novu zgradu na mestu njihovog boravka. To je ogromna sramota,“ zaključila je Alisa Kockar u saopštenju.

Ona je potvrdila je da su dva udruženja u Rumi već pokrenula peticiju i da će demokrate biti tu da pruže svu potrebnu podršku i deci, i roditeljima, i zaposlenima.

„Obavešteni smo i da funkcioneri Srpske napredne stranke uveliko već vrše pritisak na roditelje i zaposlene u boravku kako bi se deca što tiše premestila na novu lokaciju i kako bi započela izgradnja novog objekta. Veoma nam je važno da građani Rume znaju da nisu sami, da smo tu da pružimo podršku i da ne dozvolimo da SNS u tišini ponovo stavlja takozvane investitore ispred dece. Strah je velik, ali pobedićemo ga zajedno,“ poručila je Alisa Kockar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari