"Koliko đačkih užina proguta jedan bot": Hadži Nenad Maričić, Srđan Milivojević i Velja Ilić na protestu "Srbija protiv nasilja" u Čačku 1Arhivska slika Foto Marija Mlađen/ATAImages

Nekoliko desetina građana okupilo se večeras na petom protestu protiv nasilja u Čačku i zatražilo ukidanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi, ostavke članova REM-a, rukovodstva RTS-a, ministra policije Bratislava Gašića, direktora BIA Aleksandra Vulina i gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića.

Okupljeni građani nosili su parole na kojima je pisalo „Koliko đačkih užina proguta jedan bot“, „Promena sistema, gde odlivi mozga nisu tema“, „Promena sistema gde radniku kičmu ne mogu da lome“, „Behaton se ne jede. Čačak protiv nasilja“.

Na početku protesta sa zvučnika je emitovana muzika Đorđa Balaševića i Partibrejkersa.

Na protestu je govorio glumac Narodnog pozorišta u Beogradu Nenad Maričić koji je rekao da se aktuelnoj vlasti bliži kraj, ali da građani koji protestuju protiv nasilja moraju da budu složni „jer će samo tako izdržati do kraja“.

„Ni kiše nisu zaustavile ljude da izlaze na ulicu. Nema više ništa što može da zasutavi istinu. A ovaj narod koji je preplavio ulice cele Srbije za istinu živi, jer mu je dosta laži“, rekao je Maričić.

On je dodao da je svaki skup protiv nasilja istina, jer građane na te skupove ne dovode autobusima, jer ih ne vodi ljubav prema sitnom, ličnom interesu, već ih vodi želja za opstankom.

Maričić je rekao da je za poslednjih deset godina u Srbiji pola milona građana manje.

„Ovo nije borba ni za Zapad ni za Istok, ni za Ameriku, ni za Rusiju, ovo je borba za nas i našu decu. Zato nema odustajanja i nema više nazad“, rekao je Maričić.

Za vreme njegovog govora građani su na pominjanje aktuelne vlasti reagovali zviždanjem i uzvicima „ua“.

Posle Maričićevog govora, uz zvuke pesme Vostani Serbije održana je protestna šetnja centralnim gradskim ulicama, sa velikim transparentom koji su građani nosili na početku kolone „Čačak protiv nasilja“.

Šest gradskih organizacija opozicionih stranaka u Čačku podržale su protest protiv nasilja – Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Dveri, Demokratska stranka, Grupa građana „Čačak je naš“ i Nova Srbija.

Na večerašnjem protestu su bili i predsednik Nove Srbije Velimir Ilić i republički poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević koji su razgovarali sa građanima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari