Kosovo izveštaj o Banjskoj na 48 stranica poslalo svakoj državi članici EU i svakoj ambasadi u Briselu 1Foto: Twitter (profil @MiroslavLajcak)

Zamenik premijera Kosova Besnik Bisljimi u svom izveštaju pred Komisijom za evropske integracije naveo je da je cilj Kosova da ove godine dokaže da zaslužuje status kandidata za EU, prenosi Kosovo online.

Na predstavljanju izveštaja on je pozvao EU da ukloni mere protiv Kosova i saopštio da je svakoj državi članici i svakoj ambasadi u Briselu poslali izveštaj o Banjskoj na 48 strana.

Ali, prema Bisljimijevim rečima, izveštaj treba da objavi tužilac, a ne Vlada.

Takođe, rekao je da će „svaki put kada Radoičić bude slobodno šetao na severu i svaki put kada Srbija obučava mlade ljude sa Kosova u svojim kampovima“, bezbednosni rizik biti trajni.

„Izveštaj o Banjskoj od 48 stranica poslali smo EU, svakoj državi članici i svakoj ambasadi u Briselu. Ali izveštaj za javnost treba da sačini tužilac. Tužilac nije Vlada. Vršimo pritisak javnosti da se izveštaj objavi. Takođe pomažete Tužilaštvu da napravi izveštaj, izda nalog za hapšenje Radoičića i ostalih kriminalaca. Pomozite u ovom pravcu, da Radoičić ne luta slobodno po severu. Svaki put kada izađe na slobodu i Srbija i njeni vojni kampovi pripremaju i obučavaju mlade sa Kosova, bezbednosni rizik će biti trajni, pa pomozite tužilaštvu da reaguje”, rekao je Bisljimi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari