Kosovo: Susret predsednika Albanije i lidera DSK izostao zbog mesta sastanka 1Foto: Printscreen / YouTube

Predsednik Albanije Bajram Begaj sastao se sa liderima opozicionih partija na Kosovu, ali ne i sa predsednikom Demokratskog saveza Kosova (DSK) Ljumirom Abdidžikuom, pošto nije postignut dogovor o mestu susreta.

Iz DSK su za prištinske medije saopštili da je Begaj, „za razliku od prethodnih lidera Albanije, bivših predsednika, sadašnjeg premijera i prethodnih premijera, odbio da se sastane sa DSK u njenom sedištu.

Istakli su da DSK ima svoje sedište, koje je, kako su naveli u izjavi, „otvoreno za svakog zvaničnika Albanije, kako je uvek do sada i bilo“.

„Iako ne razumemo takvo odbijanje i istovremeno izražavamo iznenađenje neobičnim pristupom, smatramo da je susret sa predsednikom Begajem propuštena prilika“, kaže se u izjavi.

DSK je navela i da Begaju „želi uspeh u najdostojanstvenijem predstavljanju Republike Albanije“.

Begaj je tokom dana razgovarao sa liderom Demokratske partije Kosova Memlijem Krasnićijem i predsednikom Alijanse za budućnost Kosova, Ramušem Haradinajem, dok će se sastati i sa predstavnicima manjina.

Dvodnevnu posetu Kosovu, Begaj završava sastankom sa komandantom Kfor-a i posetom albanskim vojnicima koji su deo međanrodnih mirovnih snaga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari