Kosovski ambasador Berišaj o korupcionaškoj aferi: Ne poznajem predsednika Slovenije, reciklirate laži 1foto: Printscreen/YouTube/RTK

Ambasador Kosova u Hrvatskoj Martin Berišaj, ponovio je još jednom da lično ne poznaje premijera Slovenije Roberta Goloba i da nikada nije imao kontakt sa njim.

„Predsednika Vlade Republike Slovenije Roberta Goloba ne poznajem, nikada ga u životu nisam sreo i nikada nisam bio u kontaktu sa njim, tako da koliko god puta da reciklirate lažne vesti, to su samo lažne vesti“, napisao je Berišaj na Fejsbuku.

Protiv Berišaja je kosovska Agencija za korupciju podnela krivičnu prijavu, a mediji su pisali da je on od 2019. do aprila 2022. godine od kompanije GEN-I dobio najmanje 1,5 miliona evra, izbegavajući poreze.


Opozicija u Prištini tvrdi da iza svega stoji premijer Aljbin Kurti i da je čak 14 miliona evra pomenuta kompanija prebacila za njegovu predizbornu kampanju.

U slovenačkim medijima je preneto da je Berišaj umešan u veliki finansijski skandal, gde se navodi da je Berišaj dobio sredstva od energetske kompanije „GEN“ iz Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari