Kostreš: To su nakaradna shvatanja demokratije 1Foto M.P. / Bojan Kostres

Bojan Kostreš, funkcioner Lige socijaldemokrata Vojvodine, kaže da se od ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina ništa pametno i nije moglo očekivati, uptan da komentariše dogovor koji je napravio u Moskvi o sprečavanju „obojenih revolucija“.

Naime, na sastanku ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina i sekretara Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaja Patruševa  istaknuto je da su „obojene revolucije“ postale, već tradicionalni instrument politike određenih centara moći i zemalja koje imaju za cilj narušavanje državnosti i gubitak suvereniteta. Kako je rečeno sve pod izgovorom demokratizacije. Vulin i Petrušev konstatovali su i da se slobodne zemlje moraju tome odupreti.

“Ovakav stav na najbolji način pokazuje s jedne strane koliko on ne razume da građani ukoliko nemaju institucije koje reprezentuju njihove stavove imaju pravo da svoje nezadovoljstvo izraze na građanskim protestima, a sa druge strane koliko ga i ne interesuje ništa drugo osim očuvanja gole vlasti i privilegija”, ističe Kostreš.

Sagovornik Danasa kaže i da je u takvim okolnostima saradnja sa Rusima sasvim prirodna, jer je to isti, nakaradni, pogled na društvo i demokratiju. “Dakle iz njihove vizure građani treba da budu podanici jer Vulin i slični njemu ne razumeju da političari treba da rade u interesu građana, a ne u korist vođe. Njega sasvim sigurno hvata panika od pomisli da su građani spremni da se bore na protestima za svoja prava, jer zna da na kraju građani pobedjuju. I pored toga što u potpunosti podržavam građanske proteste ovaj režim, kao i Miloševića moramo pobediti na izborima”, izričit je Kostreš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari