Kurti: NATO vojnici, kosovski policajci i novinari tokom protesta povređeni bombama iz Srbije 1foto EPA-EFE/GEORGI LIČOVSKI

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je večeras da su NATO vojnici, pripadnici kosovske policije i novinari povređeni ručnim i šok bombama donetim iz Srbije tokom protesta na severu Kosova 29. maja.

„Nasilne ekstremističke i kriminalne grupe u tri severne opštine su 29. maja koristile ručne granate SRB (Slavko Rodić Bugojno) M75 i šok bombe RŠB P98, proizvedene i donete iz Srbije, ranivši desetine NATO vojnika, pripadnika kosovske policije i novinara“, napisao je Kurti na Tviteru.

Tokom sukoba Srba koji su protestovali ispred zgrade opštine Zvečan, NATO vojnika i kosovske policije krajem maja bilo je više desetina povređenih na obe strane.

Protesti su organizovani nakon nasilnog zauzimanja zgrada opština od strane kosovske policije, kako bi novoizabranim gradonačelnicima omogućila da dođu na posao.

Na izbore u Severnoj Mitrovici, Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću koje je Priština organizovala krajem aprila, a koje su bojkotovali srpski politički predstavnici, izašlo je 3,4 odsto birača, a pobedili su albanski kandidati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari