Lazović (NDMBGD) pozdravio ujedinjenje "manjih partnera" iz Moramo 1Foto: FoNet/OGP Akcija

Članice koalicije „Moramo“ čiji je predsednik Nebojša Zelenović – Otvorena građanska platforma Akcija i stranka Zajedno za Srbiju, ujedinjuju se sa pokretom Ekološki ustanak, takođe delom „Moramo“, u „modernu političku organizaciju, kojoj će se priključiti i Skupština slobodne Srbije“, čiji su predstavnici bili na listi za kandidate ove zeleno-leve koalicije na izborima 3. aprila.

Deo koalicije „Moramo“ je i pokret Ne davimo Beograd, koji, kako navode iz ovog pokreta, neće biti deo te nove ujedinjene zelene opcije.

Radomir Lazović iz NDMBGD ukazuje da se okupljaju Ekološki ustanak, stranka Zajedno za Srbiju i deo OGP Akcija. Okupljanje pozdravlja i napominje da to ne znači cepanje koalicije „Moramo“, već ona postaje koalicija dve umesto do sada tri članice.

Lazović (NDMBGD) pozdravio ujedinjenje "manjih partnera" iz Moramo 2
Foto: FoNet/Milica Vučković

„Pozdravljamo ukrupnjavanje manjih parntera u koaliciji. To je logičan sled, nakon što je. zbog dugogodišnjeg rada pokreta Ne davimo Beograd i ozbiljnog terenskog prisustva, rezultat na beogradskim izborima duplo veći od onog na parlamentarnim. Mislim da će ovo ukrupnjavanje dati još veću težinu koaliciji i grupacijama koje se ujedinjuju“, navodi Lazović i kaže da će u daljem periodu naći najbolji način za funkcionisanje ove koalicije.

„Važno je da koalicija opstaje i da članice rade nešto što je pozitivno i ovo će poboljšati naš zajednički rad u parlamentu“, zaključuje Lazović.

Ova nova organizacije biće sturktusiana kao svaka druga stranka, navodi za Danas Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka, i dodaje da je manje važno da li će se organizacija zvati stranka ili ne.

– Biće struktuirano kao sve druge stranke, što znači da ćemo imati svoja tela, nivoe odlučivanja, način finasiranja. Cilj je da se okupljamo i pozovemo sve građane i organizacije, da li političke ili građanske, u širok zeleni blok u čijem će imenu ostati reč „moramo“. Zna se koje su nam politike, pod jedan ekologija, zaštitta životne sredine i socojalan jednakost. Važno je da se ukrupnjavano i da ćemo pozvati sve politilke i građanske organizacije i pojedinsce da nam se priključe – navodi Jovanović.

Kada je reč o prikupljenju potpisa za registraciju partije, on navodi da neće biti skupljanja potpisa i da nema potrebe za tim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari