Lutovac naprednjacima u Skupštini: Primalnim kricima oslobađate se od traume 1foto: Printskrin, RTS

Zoran Lutovac, lider i poslanik Demokratske stranke, pozvao je ironično se obraćajući vladajućoj većini SNS u Narodnoj skupštini, na veće ulaganje u nauku, budući da su joj naprednjaci dali doprinos primalnim kricima iz poslaničkih klupa, dok je Milenko Jovanov, to nazvao „teatralnim elitizmom“.

Odgovarajući Jovanovu, šefu poslaničkog kluba SNS, Lutovac je rekao da upravo ispoljava svoje primalne naloge.

„Izbegavate uporno da reagujete na krike i odgovore jedne strane, ako ih sprečite da to rade, nećete imati odgovore ni sa druge (opozicione) strane“, rekao je lider DS, dodajući da li je u redu da se kaže „primerak uvaženog poslanika“.ž

„Ako dozvolite da se viče sa mesta, to ne vodi nikuda“, zaključio je Lutovac.

„Nije u tome stvar, nego vam je prihvatljivo kad vi vičete, a ne kad viču drugi“, odgovorio je Vladimir Orlić, predsednik Skupštine, dodajući da ne može da vodi sednicu uvažavajući kontradiktorne zahteve opozicije.

„To što je uradila Dragana Rakić to nije niko uradio u ovoj sali“, naveo je Orlić objašnjavajući zašto je juče izrekao opomene poslanici DS.

U Skupštini se nastavlja rasprava o rebalansu budžeta za 2022. dok je drugi dan zasedanja 8. novembar, obeležen optužbama poslanika DS za seksistički nastup poslanika vladajuće SNS na obraćanje Tatjane Manojlović, poslanice Demokratske stranke, i na pokušaj Dragane Rakić da protestuje zbog toga,

Poslanice DS najavile su obraćanje ispred Predsedništva Srbije kasnije tokom dana, kome će se pridružiti i članica DS iz Pećinaca, koja tvrdi da joj deca nisu upisana u vrtić zbog stranačkog aktivizma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari