Lutovac: Vlada je Vučićev servis 1Foto: Vojin Radovanović

Aktuelna Vlada Srbije je lični servis Aleksandra Vučića i iluzorno je analizirati njen rad, izjavio je danas predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac. On je na konferenciji za novinare povodom godinu dana rada Vlade najavio da će DS uskoro predstaviti novi tim ljudi koji će se baviti organizovanom kriminalom i korupcijom i u kome će biti Ljubomir Šuković, Ljubomir Madžar i Čedomir Čupić.

Osvrnuvši se na doček premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića koji je u utorak došao u zvaničnu posetu Srbiji, Lutovac je rekao da se na osnovu toga može videti razlika između onoga što Vlada govori i radi i kako taj „servis Aleksandra Vučića“ gleda na dobrosusedske odnose.

Lutovac je ukazao da je doček Krivokapića zakazan u vreme kada su svi viskoki zvaničnici navodno imali neka preča posla i ocenio da se takve posete ne zakazuju kada imate neka preča posla.

Na taj način, dodao je, Vlada Srbije je javnosti i Srbije i Crne Gore poručila da želi da odredi ko će biti predstavnik Srba u Crnoj Gori, ali i da je „zainteresovana da utiče na to ko će biti onaj koji upravlja Crnom Gorom“.

Lutovac je ocenio da je doček Krivokapića bio „ispod ranga i onoga što je diplomatski kodeks“ koji nalaže da se prilikom takvih poseta funkcioneri oblače na određen način, „a ne onako ležerno“ kako je to uradio potpredsednik Vlade Branislav Nedimović „koji je došao u izbledelim farmerkama“.

Lutovac: Vlada je Vučićev servis 2
Foto: Vojin Radovanović

Lutovac je podsetio da je Vučić rekao da je „za pristojne odnose sa Crnom Gorom, ali da nema visoka očekivanja“ i ocenio da je Vučić time rekao „da pristojnost zavisi od druge strane i da je druga strana nepristojna, i da od druge strane ne očekuje da unapredi te nepristojne odnose“.

Lutovac je istakao da je takva Vučićeva izjava „skandalozna i zajedljiva“ i da „ne priliči jednom državniku“.

S druge strane, Lutovac je naglasio da je Krivokapićevo ponašanje primer kako se ponaša državnik u neprijatnim situacijama i da je položio venac na mesto gde je ubijen Zoran Đinđić, čime je pokazao šta kao političar ceni u Srbiji, „a to je modernizam iako se on u Crnoj Gori pozicionira kao konzervativac“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari