Marković: Đilasu dostaviti račune zbog blokade radova na Trgu republike 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa (arhiva)

Aleksandar Marković, poslanik Srpske napredne stranke na početku sednice Skupštine Srbije, posvećene poslaničkim pitanjima poredložio je da se svi računi za štetu nastalu zbog blokade radova na Trgu republike dostave Draganu Ðilasu kao zajedničkom šefu „štetočinama iz Saveza za Srbiju“.

On je objasnio da je predsednik opštine Stari grad Marko Bastać koji uništava državnu imovinu, odnedavno postao glavni Đilasov jurišnik, koji ozbiljno preti da zaseni Boška Obradovića.

„Taj Bastać, borac za Ðilasove interese, već danima sa grupom svojih pristalica ometa i blokira radove, maltretira ljude, preti radnicima, vređa građane koji tu prolaze i bije se sa saobraćajnim znakovima“, naveo je Marković i upitao da li je tačno da su svi koji su u pratnji Bastaća zaposleni u opštini Stari grad.

On je zatražio i od nadležnih organa da utvrde zašto Bastać radi sve ovo i da li mu je neko naredio da blokira funkcionisanje grada, kao i da li je Ðilas možda pravi nalogodavac tih blokada.

Poslanik Partije za demokratsko delovanje Ardita Sinani Fatmir Hasani pitao je Vladu Srbije da li ima nameru da decentralizuje državu i naveo da tendencije ka centralizaciji narušavaju ugled države i oštećuje državnu imovinu u opštinama. Naveo je da se imovina Srbija voda i Srbija šuma eksploatiše naočigled opštinskog rukovodstva i to čine čelnici opština koji žive daleko od sredina u kojima se to dešava.

„Eksploatiše se pesak bez milosti, zbog čega padaju mostovi, kao što je pao most u Bujanovcu, pali se šuma bez milosti, a onda se seče bez milosti. Nije u redu da opštinska vlast nema ingerencije u kontroli, ova imovina propada zato što je opštinska vlast ne kontroliše“, rekao je Hasani, a Marjan Rističević , poslanik sa liste SNS pitao je šta misli država Srbija, odnosno Vlada Srbije da preduzme protiv Nebojše Medojevića, koji je, kako je naveo, učestvovao u demonstracijama na kojima se pozivalo na nasilnu smenu vlasti, što je krivično delo.

Rističevića je zanimalo i da li su TV N1 i sportski kanali SK registrovani u REM-u, odnosno da li su upisani kao elektronski mediji, a to je pitanje uputio Ministarstvu kulture i informisanja. Predrag Jelenković pitao je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture da li su dobijeni rezultati merenja i da li su utvrđena prekoračenja u odnosu na granične vrednosti indikatora buke za deonicu auto-puta Koridora 10 koji prolazi kroz Niš, odnosno u kojoj je fazi izgradnja zaštitnog zida pored dela auto-puta ka Sofiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari