Marović na lečenju u Beogradu 1

Bivši visoki državni funkcioner i vladajuće partije Crne Gore Svetozar Marović koji se tereti da je kao šef kriminalne grupe oštetio budžet za nekoliko desetina miliona evra sutra neće otići na izdržavanje zatvorske kazne u Spuž,

Njegov advokat Zdravko Begović rekao je za Portal Antena M da se to neće desiti jer je Marović na lečenju u Beogradu.

„On se već duže nalazi na lečenju u Beogradu i neće moći da preuzme taj uput za izdržavanje kazne zatvora. Ja sam naravno blagovremeno poslao dopis i potrebnu medicinsku dokumentaciju predsedniku suda i prema zakonu kada lice opravdano ne može da stupi na izdržavanje kazne sud može i po mom mišljenju treba da donese odgovarajuće rešenje kojim će odložiti izdržavanje kazne“, smatra Begović.

O je dodao, potpuno su spremni da se medicinska dokumentacija pregleda.

„Mislim da je sasvim jasno da je stanje mog branjenika veoma loše i da on nije sposoban da izdržava kaznu“, rekao je Begović.

On veruje da će se izdržavanje kazne biti odloženo za neki vremenski period koji je potreban za oporavak Marovića, nakon čega bi trebalo da dobije novi poziv.

Marović će, kako predviđa Sporazum o priznavanju krivice koji je potpisao, u zatvoru ukupno provesti tri godine i deset meseci. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari