Vojislav Kostunica Tomislav Nikolicfoto EPA/SASA STANKOVIC

Novi DSS je u nedelju izabrao novo rukovodstvo – članove Predsedništva i Izvršni odbor na sednici Glavnog odbora, a najavljena je i Svečana akademija u beogradskom Madlenijanumu 23. jula povodom tridesetogodišnjice stranke.

Za predsednika Izvršnog odbora izabran je Ivan Jakovljević. Rođen 1989. godine u Beogradu gde je završio osnovnu, srednju školu i fakultet. Bio je profesionalni fudbaler i povremeni reprezentativac Srbije. U stranku, tada još samo DSS, se učlanio 2007. godine već sa 18 godina. Član je izvršnog odbora Omladine i Predsedništva Omladine od 2014- 2019. godine, član opštinskog odbora na Zvezdari, a od 2020. godine i predsednik odbora na Zvezdari. U istoj opštini je i odbornik u Skupštini opštine. Od 2022. godine i odbornik u Skupštini Grada Beograda.

Odabrani članovi Predsedništva Novog DSS su Zdravko Veselinov, Zlata Đerić, Dragan Marković, Dragan Maršićanin i Marko Sarić.

Dragan Maršićanin je jedan od retkih osnivača DSS koji stranku nije pustio ni nakon što se iz nje povukao Vojislav Koštunica. Iako je stranka rekla da će ići na podmlađivanje kadrova, ovaj predstavnik „stare garde“ onog starog DSS-a je svoje mesto u Predsedništvu ipak našao. Maršićanin je nekadašnji ministar ekonomije, kao i predsednik Narodne Skupštine, ali i predsednički kandidat na izbori 2004. godine.

Među kadrovima Novog DSS-a i stari kadrovi Koštunice i Velje Ilića 1
foto: Novi DSS

U Predsedništvu Novoga DSS-a našla se i Zlata Đerić, nekada kadar Nove Srbije Velimira Ilića, čiji je jedan od osnivača, a kasnije i narodna poslanica. U politički život ušla je kroz Srpski pokret obnove Vuka Draškovića. Kao predsednica Udruženja „Tim za život“ postala je deo bloka METLA 2020, u okviru kog je DSS izašao na izbore pre dve godine. Danas je članica Novog DSS-a i članica Predseništva.

Dragan Marković je diplomirani politikolog na Fakultetu političkih nauka, a masterirao je na Ekonomskom fakultetu. U Novom DSS-u za Danas kažu da je zaposlen u banci i da je bio aganžovan na različitim stranačkim projektima.

Među izabranim članovima Predsedništva izabran je Marko Sarić, ranije predsednik beogradskog odbora. Sarić je Voždovčanin, diplomirao na Saobraćajnom fakultetu univerziteta u Beogradu na odseku za drumski transport. Za zamenika predsednika opštine Voždovac je izabran u januaru 2014. godine.

Zdravko Veselinov je u stranci bio predsednik Omladine DSS-a. ’92. je godište, diplomirao i masterirao na beogradskom FPN-u, a bavi se voćarstvom. U stranci je od 2012. godine, a obavljao je i funkcije predsednika Izvršnog odbora, kao i člana Predsedništva. Radio je u Vaterpolo savezu Srbije

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari