Memić: Ministarsko mesto čast i obaveza, biću i većnik u BNV 1Foto: N. Kočović

Potpredsednik Sandžačke demokratske partije (SDP) Husein Memić rekao je danas da kandidaturu za ministra turizma i omladine vidi kao “veliku čast i obavezu” i da se nada da će uspeti da napravi dobar rezultat.

On je u izjavi za Danas kazao da je još uvek rano da govori o planovima ministarstva na čijem će čelu biti.

“Prvo nameravam da sednem sa svojim saradnicima i detaljno se upoznam sa dosadašnjim radom, koji je bio za svaku pohvalu. Razgovaraću sa prethodnicom Tatjanom Matić, koja je odlično radila svoj posao, kao i Vanjom Udovičićem kako bih se upoznao sa dosadašnjim radom i budućim planovima usmerenim na polju omladinske politike”, rekao je Memić.

On je direktor Kulturnog centra Novi Pazar od 2016. godine i član je Upravnog odbora Rukometnog kluba Novi Pazar.

Nosilac je liste “Sandžačka demokratska partija – Husein Memić” na predstojećim izborima za novi saziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV).

“Ostaću nosilac liste i učestvovati na izborima. Biću većnik u novom sazivu Vijeća, tu nema nikakvih zakonskih smetnji. Smatram da je to još jedna prednost, jer se kao većnik – ministar, još efikasnije mogu zalagati za unapređenje prava Bošnjaka”, dodao je Memić.

Nova Vlada Srbije brojaće 25 ministarstava, a jedno od njih, pripašće i Stranci pravde i pomirenja, najavio je lider te partije Usame Zukorlić na društvenim mrežama.

Koji resor je u pitanju i ko će ga voditi, još uvek nije poznato.

Sednica Skupštine Srbije o formiranju nove Vlade trebalo bi da bude održana u četvrtak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari