Mesić: Milošević kriv za rat u bivšoj Jugoslaviji

Stjepan Mesić bio gost svečane sednice BNV

Ostavite komentar


  1. Auh, kakva ličnost?! Ovi su baš umeli da odaberu pravu ličnost sa izgradjenim ličnim i intelektualnim integritetom?! Srbija je proterivala a Hrvatska je pored Albanije postala jedna od etnički najčistijih država ako se takav termin može upotrebiti za nevidjenu prljavštinu koja je krasila politiku Hrvatske još od 1918 godine. Pobiti milion Srba i proterati u poslednjim sukobima 500.000 a pozivati se na tidje grehe mogu samo vrhunski licemeri. Mislim da su BNV i Stipe Mesić kompatibilni u svemu. Pristaju jedan drugome kao konju samar.

    1. Gresite jer etnicki najcistija je bila RSK gde su se pripadnici drugih nacija mogli na prste nabrojati.

      1. RSK je rezultat tj. posledica hrvatskog čišćenja svoje teritorije od Srba, ona je bila potreba za opstankom i ostankom.

  2. Koliko se sećam Mesić je na poslednjem sastanku obećao jedno a onda se vratio u Zagreb i uradio sasvim suprotno nakon čega je i počeo sukob koji je već planiran sa hrvatske strane. Postoje stenogrami tako da ovakva izjava je potpuno besmislena ali na žalost u Srbiji nema ko da odgovori i stavi jasno do znanja ko je Mesić.

  3. “Njegov cilj bio je stvarati veliku Srbiji, etnički čistu…“
    Nameće se jedno pitanje. Ako je tako kako tvrdi gospodin Mesić, kako to da je praktično jedino Srbija ostala višenacionalna država dok je, na primer, Hrvatska etnički očišćena od Srba, a u BiH su narodi podeljeni na manje-više etnički čiste entitete?

    1. Ljudi moramo shvatiti da su hrvatski komunisti veći lažovi od latina ,
      za koje važi pravilo :
      Čuvajte se latina i kada darove nose !

      1. Logično, pa oni su veći papa od samog pape. Isto kao i kad su domaći izdajnici bili veći nacisti od najnacističkijih nacista.

  4. Sve je tacno od reci do reci. To sto neko u Srbiji podrzava politiku Slobodana Milosevica ogrezlog u krvi i pljacki svog naroda licni je problem istog.
    Zar ne smeju interesi BNV i Stipe Nesica da budu kompatibilni? Sto, da im mozda neko iz Srbije ne zabrani da imaju svoje intersese: na primer slobodarski srpski narod na celu sa vojvodom Vojislavom Seseljem i njegovim politickim komesarom Matijom Beckovicem, ha, ha, ha…
    Niko vas Srbende nije bolje poznavao od Slobodana Milosevica, zato vas je i ostavio golih zadnjica…

    1. @Doktor
      „kompatibilni“
      Докторе шта вам значи ова реч и који је то језик собзиром да српски није ?
      Чему вам служе ти варваризми ?
      Зашто не пишете на српском, да вас цео свет разуме ?

  5. Ова се особа лаћала разних улога, сада би да буде и аналитичар, безмало историчар. Није престао да буде мешетар, сада и Суљов/Suljin ментор.

  6. Vrlo je logicno, Milosevic je kriv za rat u SFRJ, a onda su Slovenija i Hrvatska dosle na ideju o ocepljenju i pridruzenju NATO, i NATO je odlucio da izgradi Bondstil … vrlo zanimljiva teorija za decu u vrticu

  7. Mesić je opasan manipulator. Koliko me pamćenje služi on je razbijanje SFRJ u instranstvu odradio sa hrvatskim kadrovima – A.Markovićem, B.Lončarom, Z.Mustačem u saradnji sa Tuđmanom i hrvatskom ustaškom emigracijom. I stric mu je iz ustaša presvukao uniformu u partizanski 1943/4. Došao je na teritoriju Srbije da priča o Miloševiću. Uostalom, on je svog pajtaša F.Tuđmana u Hagu optužio i doneo tannje snimke sa sastanka na kojima je planirana sudbina srpskog naroda. Njegova porodica optužena je za kriminalne radnje. Kakav je to čovek vidi se po izboru šefa kabineta – iz šiptarske porodice Osmani, koji su držali kartel sverca droge. On je mrtav političar u Hrvatskoj, smatra se izdajnikom i kriminalcem.

  8. Stipe zaboravio na Spoarzum hrvatskih nacista i jugokomunista iz 1935. o rušenju Kraljevine Jugoslavije i Srpske pravoslavne crkve, koju Tito nije nikada poništio,
    pa su hrvatski i slovenački nacioanlisti 1974. doneli Ustav , koji je pripremio raspad Jugoslavije, koji su realizovali sa svojim neonacistima i neokomunistima !!
    Sloba je bio kao SOM koji se upecao na BUĆKU !!

  9. A Tudjman je bio mala maca ? Obojica su rasturili SFRJ iznutra a BND spolja. CIA se direktno umesala kad je sve vec bilo gotovo …indirektno i oni su radili na tome jos od davno.

  10. Милошевић је водио ретко лошу политику, нејасну и неуспешну, мешавину југословенства и национализм а, с а којим је само кокетирао и што је послуижило као алиби осталим репуббличкикм лидерима за сепаратизам. За ТО је Милошевић крив, Србима п аонда и осталима.

  11. @Denis Trn – Srbija je u XX veku tek postala visenacionalna, jer ono sto je zelela 1991, u dva navrata joj je vec uspelo; 1912 i 1918, a to je prosirenje svojih granica (Kosovo i Vojvodina). Time je „progutala“ i gradjane nesrpske nacionalnosti, koji su do tada cinili vecinu (Madjari u Vojvodini, npr.) To prosirenje granica je Srbija opevala u pesmi „Ko to kaze, ko to laze“. Vojvodina je ostala visenacionalna i posle 90’tih, jer tamo fizickog rata nije bila izmedju Srba i ostalih, dok se Kosovo zelelo ocistiti od ne-Srba, ali je to NATO zaustavio a Albanci su iz osvete proterali veliku vecinu Srba sa Kosova, kao sto su i Srbi 1945 proterali Podunavske Svabe iz Vojvodine.

    1. Ako ćemo tako a ko je proterao u periodu od 1948-’52.god. 300.000 istrijanskih Italijana. Ko je „Vlaknima bez voznog reda“ deportovao oko 200.000 Srba iz Banje, Like i Korduna u Vojvodina i tako dovršio ono što ustaše nisu. Ko je zabranio povratak iz fašističke Shqiperije e Madhe preko 250.000 Srba sa KiM u isto vreme naselivši oko 300.000 Albanaca iz Albanije na mom KiM. P. S. Egzodus oko 800.000 kosmetskih Albanaca je u velikoj meri bio izrežiran, isplanirao od NATO – alijanse, da bi preostalo nealbansko stanovništvo mogli da bombarduju bez straha da ne pobiju njihove saveznike Albance. Ipak, greškom su pobili nekoliko stotina Albanaca i sravnili sa zemljom čisto albanska naselja kao npr. Kapešnicu u Peći.

    2. Joe: Ispušten je Sandžak. Za to proširenje Srbija je u balkanskim ratovima i I.sv.ratu izgubila značajan dio muške populacije.

  12. Neverovatne gluposti! Ako neko misli na imamo kratko pamćenje vara se. Rat je započela, netrpeljivošću prema svojom građanima srpskog porekla, u klasičnom građanskom ratu, koga sada krivotvore i potpuno lažno predstavljaju kao agresiju jedne države na drugu (što je i te kako nemoguće pošto smo bili u istoj međunarodno priznatoj državi Jugoslaviji i gde su oni delovali separatistički i agresivno stvarajući, na temeljima NDH „čistu“ državu hrvatskog naroda.

  13. Ovo kaže „osoba“ koja je tvrdila da je Jasenovac bio mesto.gde su Srbi bilinspasavani a deca u njemu umirala od umora i sunčanice…

  14. Gospon Mesic je u pravu,svidjalo se to vama ili ne,zato sto su cinjenice neumoljive.Raspad SFRJ je zapocela Srbija sa milosevicem,tako sto su prekrsili Ustav SFRJ-od upada u platni sistem do ukidanja autonomije Vojvodini i Kosovu.Zatim,razoruzanje svih Teritorijalnih Odbrana Republika(osim Srbije).To oruzje je podeljeno samo Srbima u Hrvatskoj,BiH,Kosovu,Vojvodini.Zato su Srbi,na pocetku ratova,bili uspesni,pa su tako ‘goloruki’,proglasili „republiku srpsku krajinu“ u Hrvatskoj,a u BiH su drzali preko 70% teritorije te Republike!Na Kosovu su proterali oko milion Albanaca,pri cemu su ljudima unistili dokumente.Makedonija se izvukla,rasporedjivanjem US.ARMY na granici.Crna Gora se racunala kao srpska teritorija.E,ovo su cinjenice,gospodo iz Srbije,a ujedno i odgovor na komentare @Mitropolit Jovan,@Mira,@Trn,@Baja….Molim da se objavi komentar,zbog istine i cinjenica,kako bi ovi ‘radikalsko-napredno-milosevicevski Srbi shvatili ko je unistio SFRJ u krvi!Bespotrebno!Hvala.

    1. Shoku @Usaf ne moraš da moliš moderatore da ti objave komentare jer to oni redovno čine za razliku od npr. mojih pa me zato i ne pominješ ili se možda slažeš sa mojim komentarima. Trebaš poštovati svačije mišljenje (ja npr. veoma poštujem gospođu VB i gospodina Iliju Radakovića i ako se u mnogo čemu ne slažemo.

  15. Uz malo poštenja i lične odgovornosti,gospodin Mesić bi trebao odgovoriti na sledeća pitanja;Ko je i u čijem interesu razbio SFRJ (i kakva je njegova uloga u tome) ,te po kojim kriterijima su novostvorene banane države uspješnije i za građane prihvatljivije od države kojoj je na opelu Mesić rekao;Ja sam svoj zadatak obavio,Jugoslavije više nema!

  16. Koga briga sta ova spodoba govori? Inamo vaznija posla kojima treba da se bavimo. Ko je kriv prepustamo istoricarima da se zabavljaju. Potpuno nebitno. Bavimo se sadasnjoscu I buducnoscu, ne dozvolimo da nas neprijatelji drze na dnu-optuzenickoj klupi.

  17. Javljaju se nacional socijalisti iz Lijepe Njihove! Phahahabaha

    Kako možete davati legitimitet čoveku intervjuom kada je on ujutru komunista, u podne militantni ustaški desničar, dok večera demokratski levičar i pred spavanje je pretpostavljam liberal?

  18. Колико се сећам Месић је рапортирао Туђману : « Ја сам мој посао завршио, Југославија више не постоји » ?

  19. Bacali cveće na tenkove a onda se razočarali u ljubav. Pa zapalili tuđe kuće. A onda ih oslobodio Volkan srbin.

  20. Au, baš se čudim što je Danas objavio Mesićevo mišljenje! Ustvari, objavio je ono što misle novinari Danasa. Sad da vidim šta misle administratori.

  21. Odzvonilo je Starinskim drzavama i to bi trebalo da nauce i Balkanci. Buducnost vise ne poznaje Nacije, vec skolovanu decu za nove tehnologije. Koliku cenu ima to da si Srbin, Hrvat, Misliman itd. Napredak je moguc samo sa novim tehnologijama i bez zemaljskih bogova koji svojim narodima zaklanjaju jedinog Boga, koji se moze razumeti pazljivim citanjem Svetog pisma. Na ovome vrlo malo rade zemaljske Crkve.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.