"Vučić protežira grupu oko Nestorovića": MI - Glas iz naroda poručuje da poziv za konsultacije nisu dobili 1Vojin Radovanović

“MI – Glas iz naroda” poručuje da predsednik Srbije Aleksandar Vučić zanemaruje mišljenje većine poslanika ovog pokreta i protežiraju grupu oko Branimira Nestorovića.

Ističu da je predsednik po Ustavu dužan da sasluđa mišljenje predstavnika svih izbornih lista, radi predlganja kandidata za predsednika Vlade.

“U svojoj ustavnoj nadležnosti (čl. 127 st. 1 Ustav Republike Srbije) da sasluša mišljenje predstavnika izbornih lista, radi predlaganja kandidata za predsednika Vlade, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić nije saslušao mišljenje predstavnika izborne liste “Mi – Glas iz naroda”, kako je saopšteno u javnosti, nego je na razgovor pozvao samo one koji su, svojom voljom, istupili iz Pokreta “Mi – Glas iz naroda”, što je opšte poznata činjenica”, navode u saopštenju.

Na taj način, dodaju, zanemaruje se mišljenje većine poslanika Pokreta “Mi – Glas iz naroda” i protežiraju oni koji su istupili iz pokreta s ovim imenom, i pritom rade na njegovom razbijanju.

“U administraciju Narodne skupštine Republike Srbije, kako smo obavešteni, nije stigao poziv predsednika Republike za izbornu listu “Mi – Glas iz naroda”, pa nije jasno kako su poslanici koji su bili kod predsednika Republike uopšte stigli na konsultacije, po kojem pozivu”, navode dalje u saopštenju.

Ne priliči demokratskom društvu da predsednik države protežira manjinu u odnosu na većinu narodnih predstavnika, poručuju.

Danas su na konsultacije o izboru mandatara u Predsedništvo Srbije došli poslanici sa liste “MI – Glas iz naroda – prof. dr Branimir Nestorović” – Aleksandar Pavić, Branko Lukić i Bogdana Koljević Keler.  Nji troje su u grupi poslanika koja je najavila osivanje nove organizacije na čelu sa Branimirom Nestorovićem, nakon sukoba unutar “MI”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari