Šta je rekao Nestorovićev predstavnik nakon konsultacija o novoj vlasti kod Vučića? 1Printskrin Studio B

Izvestili smo predsednika Srbije Aleksandra Vučića da nemamo većinu, da nećemo predložiti mandatara za sastav Vlade i da ćemo ostati na pozicijama na kojima smo bili i pre izbora, izjavio je danas predstavnik liste „Mi – glas iz naroda“ Aleksandar Pavić nakon konsultacija sa Vučićem o kandidatu za premijera.

On je istakao da su konsultacije protekle formalno, da su oni formalno uvažili poziv predsednika države i da su ponovili da su opozicija vlasti, a ne državi.

Pavić je naveo da je lista „Mi – glas iz naroda“ za resuverenizaciju Srbije, da će podržati sve ono što smatraju da je u skladu sa idejama koje zastupaju, ali da ostaju opozicija.

On je istakao da je Branimir Nestorović i dalje u pokretu „Mi – glas iz naroda“, da je poziv na konsultacije stigao na ime liste u čijem nazivu se pominje Nestorovićevo ime i da je on jedini ovlašćeni da tu listu zastupa.

Pavić je objasnio da Nestorović nije došao na konsultacije, jer je otišao na sednicu Skupštine Beograda.

On je ponovio da lista „Mi – glas iz naroda“ neće podržati većinu u Skupštini Beograda i da se ta lista zalaže za raspisivanje novih izbora u Beogradu.

Dragan Stanojević, poslanik sa liste MI – Glas iz naroda, rekao je da deo poslanika među kojima je on, a koji su u sukobu sa Branimirom Nestorovićem, nije dobio poziv za konsultacije za sastav Vlade Srbije na Andrićevom vencu.

Prema dosadašnjim informacijama, lista oko Nestorovića koja je osvojila 13 mandata u Narodnoj skupštini, podelila se na dve grupe, u jednoj je sedmoro poslanika koji su ostali sa Nestorovićem, u drugoj je šestoro, među kojima je Stanojević i Siniša Ljepojević.

Gotovo u isto vreme dok su se održavale konsultacije u zgradi na Andrićevom vencu gde je sedište predsednika Srbije, nedaleko odatle na Trgu Nikole Pašića, Nestorović je u svojstvu odbornika prisustvovao drugom pokušaju da se konstituiše Skupština Beograda, koji se završio neuspešno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari