Mihajlović: Nisam pogledala snimak sa naplatne rampe kod Doljevca, to nije moj posao 1Foto: Facebook / Zorana Mihajlović

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da nadležne institucije vode istragu o nesreći na naplatnoj rampi kod Doljevca.

Ona je istakla da je država učinila sve što je njen zadatak u istrazi i da nema potrebe da snimak te nesreće daje opoziciji.

Mihajlović je gostujući na televiziji Prva rekla da nije pogledala snimak sa naplatne rampe u nesreći u kojoj je učestvovalo vozilo direktora Koridora Srbije Zorana Babića a u kojem je poginula jedna žena.

„Ne mislim da je to moj posao i da treba to da radim“, odgovorila je Mihajlović.

Ona je ocenila da su nedopustive najave opozicije da će zbog protesta blokirati auto-puteve i dodala da su demonstracije 5. oktobra 2000. godine bile jer su se građani pobunili zbog neregularnosti na izborima, a današnja opozicija pokušava da bez izbora dođe na vlast.

„Ja sam bila učesnik demonstracija 5. oktobra (2000. godine) i pokušaj pravljenja paralela nema pojma“, kazala je Mihajlović.

Mihajlović: Za 10 dana izveštaj o štrajku u Katastru pa odluka Vlade o daljim koracima 

Ona je izjavilada će Upravni nadzor resornog ministarstava u Katastru za sedam do deset dana podneti izveštaj, pa će Vlada doneti odluku o eventualnoj promeni rukovodstva u toj instituciji koja je u štrajku.

Mihajlović je gostujući na televiziji Prva rekla da je Katastar zbog svoje važnosti u nadležnosti Vlade Srbije, pa je premijerka zbog štrajka u toj instituciji odredila ministra rada Zorana Đorđevića da pregovara sa nezadovoljnim radnicima.

„Katastar je jedna od najvažnijih institucija i zbog važnosti podataka kojima raspolaže ja bih rekla da je kao BIA“, rekla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, osim u Beogradu, štrajkuje i katastar u Kragujevcu, ali Ministarstvo ima kontrolu o svemu što se dogadja.

„Na krajnje odluke da li ćemo menjati rukovostvo ili način na koji ćemo raditi je odluka premijerke“, rekla je Mihajlović.

Ona je upozorila da to što katastri štrajkuju utiče na manji broj izdavanja dozvola, pa će se odraziti i na poziciju Srbije na Duing biznis listi.

Mihajlović je kazala da očekuje da pokretanje 12 linija sa niškog Aerodroma ima uticaja na 1,2 miliona Srba koji žive u dijaspori, a da sledeće godine očekuje 500.000 putnika na tom aerodromu.

„Imamo 20 odsto više turista nego što je bilo ranije, očekujemo dolazak dijaspore“, rekla je Mihajlović.

Upitana u vezi sa kompanijom CarGo, Mihajlović je kazala da je zakon jednak za sve i da mora da se poštuje, bez obzira da li se neko ljuti ili ne.

„Gospodo iz CarGo ili bilo odakle da ste, morate ispoštovati zakon i minimalne uslove da biste bilo koga vozili“, rekla je Mihajlović.

Ona je kazala da je ta kompanija do sada poslovala pod okriljem drugih zakona, a sada kada posluju po zakonima koje su u nadležnosti ministarstva koje vodi, moraće i da ih poštuju.

Najavila je da će pre početka leta biti gotovi južni i istočni krak Koridora 10, kao i 103 kilometra puta od Obrenovca do Čačka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari