Miloš Jovanović posetio srpsku porodicu na Kosovu 1foto: Tviter, Novi DSS

Dan nakon što je rukovodstvo Nove demokratske stranke Srbije usvojilo pet zaključaka o francusko-nemačkom planu za Kosovo, lider Novog DSS Miloš Jovanović posetio je KiM.

Kako je objavljeno na nalozima Novog DSS na društvenim mrežama, Jovanović koji je bio trećeplasirani na predsedničkim izborima 2022, obišao je Klokot, u opštini Vitina na Kosovu, porodicu Tomić i mladića Stefana, koji je pretučen na Božić, i poklonio mu knjigu o Svetom Savi.

Neprihvatljiva su sva rešenja i predlozi za kosovsko pitanje koji nisu u skladu sa Ustavom Srbije i rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, poručio je Jovanović, koji je posetio selo Klokot.

Jovanović je iskoristio priliku da se upozna sa bezbednosnom situacijom i stavovima kosovskih Srba o predloženom francusko-nemačkom sporazumu.

Sada nije vreme za pronalaženje krivaca za pogrešnu politiku kada je Kosovo i Metohija u pitanju, koja je vođena od 2008. godine do danas i na kraju doživela krah, nego je vreme za promenu politike i zauzimanje čvršćeg stava prema zapadu i njihovim pokušajima da se da legitimet secesionistima i lažnoj državi, poručio je Jovanović.

Jovanović je mladiću koji je pretučen za Božić poklonio knjigu Zakonopravilo Svetog Save, a potom je posetio manastir Sveti Arhangeli kod Prizrena, crkvicu u selu Grnčar, kao i selo Mogila u Kosovskom Pomoravlju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari